Culinair

5x Restaurants in Nederland die vegan op je bord gooien! Want groenten zijn meer dan best wel (plant)aardig.

In Nederland is het genieten geblazen bij deze 5 vega(n) restaurants. Lees verder om te weten waar de volgende keer zwart rijden met NS heen gaat.

‘Wat eet je dan? Een blaadje sla?’, roept men vaak in onwetendheid. Zijn we daar onderhand niet allang voorbij dames en heren, jongens en meisjes? Een vega(n) eetpatroon is helemaal niet zo ingewikkeld en wanneer in balans onderhouden ook nog eens verdomd lekker. Of je nou flex bent en zo nu en dan vlees en vis laat staan, überhaupt geen dieren je mond in schuift of gewoonweg helemaal wild wordt van dat zogenoemde ‘blaadje sla’, dat moet je helemaal zelf weten. In Nederland is de keuze reuze (yikes, stress!), want vega(n) eten kan bijna overal.

Amsterdam – Vegan Junk Food Bar
(en binnenkort ook Rotterdam)

Om de vingers bij af te likken… het menu van de VEGAN JUNK FOOD BAR. Misschien niet die gezonde hap waar je aan denkt wanneer je de term plantaardig hoort, maar dat maakt het concept van VJFB juist zo uniek.
Naast heerlijke gerechten en cocktails is het hier ook genieten geblazen van de unieke interieurs en met liefde uitgekozen R&B afspeellijsten.

https://www.veganjunkfoodbar.com/nl

Rotterdam – Aloha

Niet geheel vegan, maar wel prachtig en zeker geschikt voor liefhebbers van vis- en vleesvrije maaltijden. Aloha Rotterdam is gesitueerd in het oude Tropicana zwembad en voelt nog altijd tropisch aan. Geregeld worden er speciale evenementen georganiseerd, waaronder de ‘Vegan Challenge’.

http://alohabar.nl/

Utrecht – BROEI!

Het eten is vegetarisch, de koffie direct trade. Ze bakken zelf brood en draaien hun eigen ijs. En zo af en toe wordt er ook lekker kunstzinnig gedaan met een diner onder begeleiding van live muziek.

https://ww.broei-utrecht.com/

Haarlem – By Lima

Vegan en glutenvrij taart eten, dat is toch een gewoonweg helemaal de shit?! Vaak worden we doodgegooid met E-nummers en suikers wanneer we ons laten gaan en iets zoets in ons mond proppen, maar niet bij By Lima! Hier is verantwoord genieten de standaard.

https://by-lima.nl/

Dordrecht – Daantje

Het enige – en dus ook het eerste – vegan restaurant van Dordrecht. Sinds 2015 wordt hier 100% plantaardig gekookt en they’re still going strong! In 2018 waren ze de winnaar van de Vegan Awards. Hier worden lekker simpele gerechten als bitterballen, kapsalon en burgers op inventieve wijze geserveerd.

http://www.daantjekooktvega.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: