Kunst Mode

Interview met een make-up artiest: Minou Meijers – Kleurrijke creaties en grafische lijnen

Creatief talent Minou Meijers is hard op weg om naam te maken in de mode industrie met haar bijzondere visagie.

Visagiste Minou woont in Rotterdam, maar werkt door heel Nederland. Naast knappe koppen opmaken staat ze ook vaak achter de camera om mooie plaatjes te schieten.

Waar komt de passie voor visagie vandaan?

Op de middelbare school zag ik visagie als een vorm van expressie en vond ik het leuk om verschillende dingen uit te proberen. Op jonge leeftijd kwam ik in contact met make-up counters in warenhuizen, dankzij mijn moeder. Ik stond dan altijd met haar mee te kijken en was gefascineerd door alle mooie kleuren en verschillende finishes. Van glans tot hoog pigment en mat.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Dat is heel verschillend. Voorheen keek ik veel naar de grote namen in de industrie zoals bijvoorbeeld Pat McGrath, Peter Philips en Val Garland. Zij zijn al jarenlang toonaangevend.
Maar wat mij wellicht meer inspireert zijn de dingen die ik om mij heen zie en meemaak. Bijvoorbeeld een schilderij in een museum, een mooi lichtje tijdens een concert of mensen die ik op straat zie lopen.
Wat betreft schilderkunst zijn Kandinsky en Miró mijn grootste inspiratiebronnen.

Welke samenwerking was een droom die uitkwam?

Jaren geleden droomde ik ervan om mee te mogen werken aan een modeshow. Vorig jaar zomer mocht ik Eva Copper assisteren voor de show van Bas Kosters. Dit was een hele toffe ervaring. En ook zeker iets wat ik vaker zou willen doen.

Welk concept hoop je écht nog eens uit te kunnen werken?

De meeste concepten die ik in gedachten heb probeer ik uit te werken.
Maar er zijn sowieso doelen die ik wil behalen. Ik zou graag op de internationale Fashion Weeks willen werken. Ook wil ik werken aan campagnes van modelabels. Dit is een heel hoog doel, maar ik geloof er in dat als je hard blijft werken alles haalbaar is.

Benieuwd naar meer?

https://www.minoumeijers.com/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: