Muziek

Interview met een muzikant: Laura Trompetter – Percussie vanuit het hart

Levensgenieter Laura is slagwerker van beroep. Na een Master klassieke muziek aan het conservatorium te hebben afgerond gaat ze als een speer in de muziekwereld.

Laura Trompetter is niet alleen geschoold in klassieke muziek, maar ook latin percussie, drums en zij heeft als bijvak piano gekozen. Tijdens haar Master heeft ze zang- en acteerlessen gevolgd om zichzelf nog breder in te kunnen zetten.

Inmiddels speelt Laura in veel theater gezelschappen. Ze speelt in de Toppers in Concert band, werkt samen met Thomas Acda in zijn nieuwe solo voorstelling en ze is daarnaast bezig met haar eigen solo voorstelling waarin ze muziek en het bewustzijn onderzoekt.

Waar komt de passie voor muziek vandaan?

Mijn moeder en zus speelden allebei saxofoon, ik mocht ook iets uitkiezen. Omdat ik echt een jongensachtig meisje was en altijd met mijn oudere broers of vriendjes uit de klas oorlogje speelde koos ik voor drums. Misschien ook wel omdat ik trompet te vermoeiend vond.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik had vroeger zoveel voorbeelden en vergeleek mijzelf constant met hen. Dat was best vermoeiend en dat eiste ook wel zijn tol. Nu kan ik dat gelukkig loslaten.
Ik heb eigenlijk geen voorbeeld meer, misschien omdat ik mijn eigen weg aan het zoeken ben en daardoor steeds duidelijker zie wat ik niet wil worden.
Ik denk daarbij altijd aan een quote van Rumi: ‘When you let go of who you are, you become who you might be…’. Dat helpt me enorm!

Welk optreden is het meest memorabel tot nu toe en waarom?

Hahaha, dat is zeker weten mijn optreden tijdens de halve landelijke finale van een wedstrijd voor jonge musici toen ik 15 was. Ik stond keihard te rammen op m’n instrument en toen schoot het bolletje van de stok het publiek in! Sommige mensen schoten in de lach, anderen schrokken enorm. Ik stond daar met m’n mond vol tanden. Na wat ongemakkelijke seconden kwam iemand uit het publiek dat bolletje brengen, niet dat ik er iets aan had want die stok was kapot. Die persoon was de burgemeester van het dorp waar ik toen woonde, hoe toevallig! Later vertelde ze dat het bolletje keihard in haar nek was gevlogen, maar ze was ongedeerd. Gelukkig ben ik daar nooit voor vervolgd.

Wat is jouw grootste droom?

Touren met een eigen voorstelling. Ik wil hier het bewustzijn van mensen triggeren, dit in combinatie met muziek. Ik weet nog niet hoe dat eruit gaat zien, maar ik voel steeds duidelijker dat het onderzoek naar die combinatie in mijn hart ligt. Letterlijk en figuurlijk.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/lauratrompetter/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: