Literatuur

Woordkunst Woensdag – Kort verhaal: Oceaan wezens

Op woensdagen vieren we de kunst van het woord in de vorm van een gedicht, kort verhaal of geschreven spoken word piece.

Oceaan wezens

Zoals lage Nederlandse golven aan komen waaien, moeiteloos en zacht, om vervolgens geruisloos te breken en voort te vloeien in het blauwe water, zo zijn jij en ik.
Altijd in harmonie met elkaar, altijd één stromende beweging die eindeloos en met gemak de vrede zelf is. Soms eb, soms vloed. Soms krachtig op dagen dat het stormt, maar nooit gevaarlijk.

Nu zijn we de diepte van ons verhaal in gedoken. We hebben de kustlijn gevoeld en daar is het water opgedroogd. We staan met vaste voet in nat zand wat tussen tenen kruipt. Je bent een prachtige zeemeerman, een diepwatermonster die zijn gif spuwt om mij als prooi te temmen. Maar ik weiger langs jouw val te zwemmen want ik wil mijn gloed niet doven. Ik wil datzelfde diepwatermonster blijven wat ik altijd ben geweest.

Samen met jou kan ik de oceaan regeren.
Samen met jou kan ik stranden afstruinen, landen bezoeken waar de zon altijd schijnt, zout water proeven en met gesloten ogen de roerige zee in springen om op zoek te gaan naar ons Atlantis.

Samen met jou kan ik palmbomen planten in de tuin van ons idyllisch houten bamboe huis en elke dag cocktails drinken op de veranda, om vervolgens de liefde te bedrijven in de bloedende zon.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een gedicht, kort verhaal, geschreven spoken word piece of andere literaire kunstvorm achter in de kast slingeren die je toch wel graag wilt delen met Neerlands luisterend oor en lezend oog? Stuur jouw werk dan naar finerthingsfineprint@gmail.com.
Waar wacht je nog op?! Laat jouw meesterwerk publiceren op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: