Mode

Erik Frenken – Nederlandse top designer start nieuw eigen label FRENKEN

De 43e jarige Erik Frenken is geen vreemde in de modewereld. Na heel wat jaren ervaring is het tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Misschien klinkt de naam Avelon bekend in de oren. Wij kennen het in ieder geval nog als de achterkant van onze hand, want: Prachtige kleding! Erik Frenken werd in 2008 Design Director bij dit label, om het vervolgens in 2010 volledig over te nemen. Na 7 mooie, maar soms ook zware jaren kwam dit avontuur tot een einde. En daar waar een deur sluit gaat een raam open, om het maar even mooi te vertalen vanuit het Engels.

Frenken studeerde aan de kunstacademie, waar hij tijdens zijn studie al veel erkenning kreeg. In 2001 won een denim rok van zijn hand de TRP-Jeans Design Award. Vervolgens won hij de ITS-ONE (International Talent Support) prijs voor Best Womenswear Collection.

In 2002 werd hij als eerste Nederlandse ontwerper toegelaten op de Central Saint Martins College in Londen, waar hij geselecteerd werd voor het atelier van Alberta Ferreti in Italië.
Een aantal jaren later tijdens de Marie-Claire Prix De La Mode maakte hij bekend in Nederland aan de slag te willen en dit ging niet ongehoord. Hij startte als stagiair bij Viktor&Rolf om vervolgens door te groeien tot Head Designer of Women.

FRENKEN

Nu is het 2019 en staat Erik Frenken middenin de bloei van zijn nieuwe label: FRENKEN. Hij vertelt dat dit label volledig om creativiteit draait. De balans tussen zachtheid, romantiek en kwetsbaarheid zowel als een moderne look, comfort en een beetje edge staat centraal.

Het doel is om een toevoeging te zijn in winkels door te doen wat nog niet eerder gedaan is. Hiermee duidt Frenken op commerciële items mét een eigen identiteit beschikbaar stellen voor een prijs die toegankelijk is. Daardoor is zijn collectie ook geschikt voor een modebewuste jongere doelgroep.

MODE STIPENDIUM 2019

Eerder dit jaar won Erik Frenken de belangrijkste modeprijs van Nederland: het Mode Stipendium. Aan deze prijs is een geldbedrag van €50.000 gekoppeld om de artistieke en zakelijke ontwikkeling te stimuleren.

Frenken kreeg de prijs uitgereikt in het Amsterdamse NewWerktheater, waar zijn voorganger Bas Kosters hem feliciteerde.

Benieuwd naar meer?

https://www.frenkenfashion.com/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van Frenken Fashion en geschoten door Fleur Bult.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: