Cultuur

KINO x Pathé present: Summer Nights – Nog zo’n lekker openlucht filmfestival

Van dinsdag 3 september tot en met zondag 8 september wordt het Henegouwerplein in Rotterdam door KINO en Pathé omgetoverd tot een openlucht bioscoop.

Helemaal nieuw en helemaal leuk: De allereerste editie van openlucht filmfestival Summer Nights, de liefdesbaby van culthuis KINO en bioscoop Pathé. Begin september komen film, muziek en culinair samen tijdens 6 zwoele zomeravonden.

Het festival belooft voorpremières, live-muziek, dj’s en heerlijk eten en drinken. Elke dag vanaf 17:00 start het programma en tijdens zonsondergang verschijnen de films op het grote doek.

Partners International Film Festival Rotterdam (IFFR) en LantarenVenster zijn ook van de partij, zij zullen ieder een eigen filmavond co-hosten.

PROGRAMMA

Dinsdag 03 – 09
Opening met voorpremière The Peanut Butter Falcon
Een zomerse Amerikaanse indie-roadmovie met Shia LaBeouf en Dakota Johnson. Winnaar van de publieksprijs op het SXSW-festival.

Woensdag 04 – 09
Voorpremière Monos i.s.m. International Film Festival Rotterdam (IFFR)
Sundance-festivalwinnaar over jonge Colombiaanse guerilla’s; Apocalypse Now meets Lord of the Flies. Ondersteund door IFFR’s Hubert Bals Fonds en met soundtrack van de Britse artiest Mica Levi (Talks & Masterclasses IFFR 2019). Voorprogramma: Colombiaanse livemuziek.

Donderdag 05 – 09
Klassieker Grease (sing-a-long)
De naamgever van het festival, sing-a-long in de openlucht. Voorprogramma: Optreden swingband 44 Shakedown en dansworkshops.

Vrijdag 06 – 09
Voorpremière The Kitchen
Melissa McCarthy, Tiffany Haddish en Elizabeth Moss hebben hun maffia-echtgenoten echt niet nodig in deze harde comic verfilming. Van de schrijfster van Straight Outta Compton.

Zaterdag 07 – 09
Voorpremière The Gangster, The Cop, The Devil
De meest kick-ass actiethriller die Sylvester Stallone in jaren zag, want hij gaat ‘m remaken. Geselecteerd voor het Cannes filmfestival, en met de allerhardste actieheld van dit decennium: Dong-seok Ma (Train to Busan).

Zondag 08 – 09
Voorpremière Amazing Grace i.s.m. LantarenVenster
Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire. Voorprogramma: live gospelkoor.

Benieuwd naar meer?

Tickets zijn te koop via: www.summer-nights.nl

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: