Literatuur

Dramatische Donderdag – Kort verhaal: Hartzeer niet meer

Lekker dramatisch doen op de donderdag in de vorm van een gedicht, kort verhaal of geschreven spoken word piece.

Hartzeer niet meer

Wanneer een gevoel slechts een gevoel is waar je niets mee kan, waarvan je niet weet waar het vandaan komt of hoe lang het blijft hangen, ben je dan gevoelig?

Ik zat met haar te praten die ene avond in het restaurant.
Gelukkig gaat het nu beter, weet ze om te gaan met haar problemen en de kriebels in haar lijf. Ze heeft steun van haar naasten, waardoor ze zich niet meer alleen of onbegrepen voelt. Iets wat ik haar altijd heb gegund.

Maar zoals het nu is was het niet altijd en dat was zelfs nog kort geleden. Toen ze even niet meer wist welke weg de juiste was. Ik vertelde haar dat elke weg de juiste weg is zolang je er zelf maar achter staat, maar wist dat zij dat zelf moest leren.

Niet weten waarom je voelt wat je voelt en waar dat gevoel vandaan komt is een kwelling die blijft knagen. Want hoe graag je wilt verhelpen wat ervoor zorgt dat je verdrietig bent, zonder oorzaak is er geen verlichting in zicht.
Velen zullen dit herkennen.

Ik zat met haar te praten en keek goed naar haar gezicht.
Ze straalde meer, alsof vol leven, wat ze laatst eerder heeft gehoord. En nu ik weet dat zij weet dat een gevoel soms slechts een gevoel is waar je niets mee hoeft en wat niet lang hoeft te blijven hangen, weet ik dat zij gevoelig ligt. En dat gevoelig zijn zo slecht nog niet is.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een gedicht, kort verhaal, geschreven spoken word piece of andere literaire kunstvorm achter in de kast slingeren die je toch wel graag wilt delen met Neerlands luisterend oor en lezend oog? Stuur jouw werk dan naar finerthingsfineprint@gmail.com.
Waar wacht je nog op?! Laat jouw meesterwerk publiceren op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: