Culinair Cultuur Mode

Oase: De gloednieuwe duurzame mini mall, koffiebar en event space van Rotterdam

Duurzaamheid boven massaproductie, dat is iets waar meer mensen naar zouden moeten streven. Bij Oase geven ze het goede voorbeeld.

Eind augustus opende Oase de deuren aan de Westewagenstraat 80 in hartje Rotterdam. Deze mini mall, coffee bar en event space is een initiatief van Berend van Zanten en Raymond Landegent. Twee creatieve geesten met een groen hart, wat zij graag willen delen.

Alleen maar goede keuzes maken? Dat is waar Oase voor pleit! Ze omschrijven zichzelf dan ook als het alternatief voor de Koopgoot: Oase is de Hoopgoot.
Een plek waar de winkelier gegarandeerd een cadeau mét een verhaal vindt en koffie drinkt die de wereld een beetje mooier maakt.

Op de benedenverdieping bevindt zich het café, geopend van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:30 en op zondag van 12:00 tot 17:00.
Ook is er een groene ruimte genaamd ‘de Kas’, te huur voor brainstorm sessies voor maximaal 20 personen. Daarnaast kunnen er passende evenementen in samenwerking met de Normaalridders (Berend & Raymond) georganiseerd worden voor maximaal 75 personen.

KLEDINGRUIL

Bij OASE zijn producten met een verhaal, verleden en verrassing te koop. Lampen gemaakt van oude brandblussers, notitieboekjes gemaakt van oude NS dienstregeling borden en jam gemaakt van afgedankt supermarktfruit.

Maar daar blijft het niet bij! Op de tweede verdieping van Oase is namelijk de SwapShop010 gevestigd. Een permanente kledingruil-winkel van Awearness Kollektif, bestaande uit de Rotterdamse Monique Drent en Laura Suijkerbuijk uit Bergen op Zoom.
Kleding ruilen is volgens de dames dé manier om bij te dragen aan een eerlijkere, socialere en duurzamere wereld, waarin verspilling en vervuiling tegen wordt gegaan.

SwapShop010 is geopend op woensdag, donderdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur en op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

ETEN & DRINKEN

Bij Oase drink je Moyee koffie, verrassende limo’s met rozemarijn uit de voortuin, eet je lekkere taarten en wordt er ontbijt & lunch geserveerd. Denk hierbij aan bitterballen gemaakt van krekels (wat?!) en kroketten gemaakt van oesterzwammen. Ook wordt er op gelet zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan. Voor het eten werkt Oase samen met het duo Goesting. Een architect en een consultant die de sterren van de hemel koken.

Benieuwd naar meer?

https://oaserotterdam.nl/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van Oase.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: