Culinair Cultuur

Restaurant Dumbo: Cocktails, vegan gerechten, graffiti en ongelooflijk veel sfeer

Een street chique restaurant met heerlijk eten zonder hartslag. Rebels, origineel, vrolijk, modern en artistiek, dat is Dumbo.

Bij Restaurant Dumbo aan de Hoogstraat 44a in Rotterdam ben je aan het juiste adres als je fan bent van veganistisch eten en drinken. Je hoeft natuurlijk niet vegan te zijn om hier aan te schuiven, maar het is toch mooi meegenomen dat alles vrij is van dierlijke producten. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:00 tot middernacht.

De naam Dumbo is afgeleid van een voormalig industriegebied en kunstenaars enclave in New York. Daarnaast is de naam van het restaurant geïnspireerd op het verhaal van het magische olifantje Dumbo. Zijn aparte karakter maakt hem de ster van het circus. Het excentrieke interieur, de smaakvolle plant-based gerechten en bijzondere cocktails zorgen ervoor dat bij dit restaurant niets standaard is. En in de woorden van Dumbo: “Kom met ons vliegen. Live a little.”

deFINERTHINGSclub sprak met eigenaar Uriah Arnhem over waarom Dumbo het leukste vegan restaurant van Nederland is.

Waar komt de liefde voor eten en horeca vandaan?

We zijn allen begonnen in de horeca en hebben veel plekken opgezet voor anderen. Het is nu aan ons om de wereld kennis te laten maken met ons eigen horeca concept. Dumbo Bar en Restaurant, een plek voor vegan street cuisine & cocktails.

Wie wil je bereiken met jullie restaurant?

We willen graag iedereen bereiken die houdt van lekker eten en een gezellig avondje uitgaan op een toffe en bijzondere plek. De keuken is op basis van vega/vegan. Maar wat bovenaan ons lijstje staat is dat wij mensen willen laten zien dat het niet uitmaakt of er vlees of geen vlees in je eten zit om te kunnen genieten.

Welke toekomst zie je voor Dumbo?

Ik denk dat we in Nederland steeds meer plantaardig gaan eten en dat het de norm wordt om minder vlees te eten. Daarom denk ik dat steeds meer mensen getriggerd zullen worden om op zoek te gaan naar restaurants waar dit kan en dus in Dumbo een thuis zullen vinden. Met het succes van vegan junkfood concepten waar je voornamelijk patat en burgers kunt eten is er voor ons een weg geplaveid om meer relaxed vegan dineren aan te bieden onder het genot van een biertje, wijntje of cocktail en natuurlijk heerlijke muziek.

EVENEMENTEN

Dumbo is niet vies van een feestje. Af en toe is er dan ook (nog) meer te doen dan fijn dineren. Namelijk dansen en kletsen met je vrienden en een flirterige blik naar de andere kant van het restaurant werpen om nieuwe connecties te leggen.

Het volgende feestje vindt plaats op vrijdag 27 september en staat in teken van het Rotterdam Pride weekend. Kom je ook?

Benieuwd naar meer?

http://dumbo.restaurant/

XOXO – Kim Longwood

Fotografie door Cindy van der Werf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: