Culinair Cultuur

Vegan Walhalla: Het splinternieuwe menu van Restaurant Dumbo, dé place to be in Rotterdam

Lekker genieten in het mooiste vegan restaurant van Rotterdam, waar je gewoon fried 'chicken' en 'saté' eet. Dé toppers van het deze maand gelanceerde nieuwe menu.

Dumbo, het street chique restaurant van Rotterdam, gevestigd in het hippe Hoogkwartier, is een half jaar na opening al genomineerd voor de Vegan Award: Beste vegan eetgelegenheid van Nederland. En dat is niet voor niets… Met een motto als ‘Eten zonder hartslag’ is Dumbo hard op weg haar liefdevolle missie te vervullen: Nederlanders helpen hun verlatingsangst tegenover vlees te overwinnen.

Een moderne vegan hotspot, dat is de beste manier om Restaurant Dumbo te omschrijven. Het is een plek waar je gegarandeerd een plant-based culinaire sensatie beleeft. Maar Dumbo is ook de spot voor een avondje uit op een sexy en artistieke locatie met een rebels gevoel. Denk: Street art, cocktails, fashion, live entertainment, goede service, de beste lokale producten en een dynamische uitgaansagenda. Maar daar blijft het niet bij, want er zijn zelfs keuken take-overs door bekende Nederlandse chefs.

Aankomende feesten en events omvatten onder andere stand-up comedy, karaoke avonden, een Halloween party en unieke samenwerkingen met opkomende kunstenaars en artiesten.

Ook leuk: Op het toilet kan gedoneerd worden aan WWF Save The Elephant. En wie bij Dumbo eet moét wel een hart voor dieren hebben, dus waarom niet, right?

EIGENAAR URIAH ARNHEM AAN HET WOORD

“We zijn Dumbo 1.0 vol vertrouwen en met goede wil gestart, maar we hebben toen compleet onderschat wat ervoor nodig was om de traditionele keuken om te vormen naar een plant-based keuken. Dit vooral zonder ‘newly-vegans’ het gevoel te geven dat ze moeten inleveren op smaak en bite. Met creatieve topkok Marnix Benschop aan het roer waren de gerechten lekker, maar te experimenteel en het duurde veel te lang om alles klaar te maken. De recensies logen er niet om, ze waren soms pijnlijk om te lezen, maar gelukkig eerlijk. Juist daardoor zijn we aan het denken gezet om het anders te gaan doen. We hebben alle feedback ontvangen en zijn gestart met Dumbo 2.0. We hebben veranderingen doorgevoerd in ons team en op het menu, wat nog steeds een mega uitdaging was.

De vegan lifestyle heeft echt nog een geitenwollen sokken imago en voor ons om te denken dat we die stempel in zo’n korte tijd konden veranderen met een tof nieuw restaurant durf ik nu naïef te noemen. We hebben de laatste 6 maanden enorm veel geleerd op het gebied van veganisme, hebben een heel nieuw team samengesteld en zijn ervan overtuigd dat we de Dumbo community positief gaan verrassen. De nieuwe kaart is jong, dynamisch en vooral gecreëerd op basis van feedback die gasten hebben gegeven.
Dat we genomineerd zijn voor Beste vegan eetgelegenheid van Nederland voelt als een grote eer en een bevestiging dat Dumbo 2.0 precies is hoe we het willen, en beloofd hebben.

HALLOWEEN

Op zaterdag 26 oktober gaan we hard en gaan we spooky, met gebroken hartjes die de warmte van met alcohol overladen cocktails verdienen, tijdens Heartbreak X DUMBO Halloween party: A nightmare on highstreet.

Bonus: Kom je verkleed? Dan mag je helemaal gratis en voor niets naar binnen. Dus blijf niet thuis maar wees creatief en tover jezelf om tot een prijswinnend waardige creatie.

Benieuwd naar meer?

http://dumbo.restaurant/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s geschoten door Da Silva Fotografie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: