Mode

5x Vintage winkels in Nederland – Want duurzaam shoppen is goed voor het milieu en het levert ook nog eens unieke items op

Vintage en tweedehands items shoppen is al redelijk lang een ding en dat is volkomen begrijpelijk gezien de meeste modefanaten het liefst in one of a kind pakjes rondwandelen.

Deze 5 mooie en levendige winkels zijn dé perfecte plekken om pareltjes te scoren die niemand anders heeft, om mee te pronken tijdens alle komende sinterklaas-, kerst- en oud & nieuw feestjes.

Amsterdam – Laura Dols

Al zo’n 45 jaar gesitueerd in de Wolvenstraat (Negen Straatjes) en één van de favorieten van menig vintage liefhebber. Laura Dols heeft prachtige Hollywood-esque jurken, vintage items voor elke dag en zelfs een bruidsatelier aan de Nieuwe Hemweg (waar je op afspraak langs kunt komen).

https://lauradols.nl/

Nijmegen & Arnhem – Fabrics & More

Van maandag t/m zondag zijn de deuren van deze fijne vintage winkel in beide steden geopend. En het leuke? Hier is niet alleen kleding te koop, ook ben je aan het juiste adres voor woon accessoires.
In Nijmegen vindt je de winkel in de Derde Walstraat en in Arnhem loop je de Pastoorstraat in voor een bezoek.

https://www.fandm.nl/

Rotterdam – Dearhunter

Wie hier nog niet gewinkeld heeft mist een ervaring die alleen bij Dearhunter op gedaan kan worden. De winkel op zichzelf is al een kijkje waard, want het is stijlvol minimalistisch ingericht en dat kijkt lekker weg. Om nog niet te spreken over de kledingstukken die ze verkopen… Dus ga snel eens naar de Eendrachtsweg in Rotterdam!

http://dearhunter.fresh.li/

Rotterdam – Sweet Rebels

Aan het eind van de bruisende Witte de Withstraat vindt je op de kruising met de Schiedamse Vest vintage winkel Sweet Rebels, een plek waar met veel liefde wordt gezorgd voor de unieke stukken die ze verkopen. Hier ligt de focus op kwaliteit, propere omgang met de items door middel van het eventueel herstellen waar nodig en wassen en strijken, zodat de geschiedenis bewaard blijft.

http://www.sweet-rebels.com/

Amsterdam – Rumors Vintage & Design

Iconisch en stiekem ook een favoriet onder menig hip Amsterdams mode meisje is shop bestemming Rumors. Beide winkels zijn te vinden in de Haarlemmerstraat, 70 huisnummers van elkaar verwijderd. Het is misschien wel de laatste in het rijtje, maar het blijft een go-to voor de meest uitgesproken en coole vintage looks.

https://www.instagram.com/rumorsvintage/

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van de winkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: