Literatuur

Een soort van column – De november editie: Slaapgewoontes

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door foto- en videograaf Jurriaan Naring

Slaapgewoontes

Toen ik eind lente 2019 op vakantie was in Valencia sliep ik in m’n blote reet (niet echt hoor, ik had minstens nog een onderbroekje aan) naast één van m’n beste vriendinnen in een tweepersoonsbed formaatje twijfelaar. Het was daar toen 29 graden, voor mijn gevoel ook gewoon ‘s nachts, dus ik vond dat niet meer dan logisch. Zij vond dit ook helemaal prima, had hier verder geen last van.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dat hele puur natuur, volledig één zijn met je blote zelf, lekker jezelf wezen in je geboortepak, oprecht fantastisch. Het liefst slaap ik elke nacht zonder kleren, het scheelt uiteindelijk ook weer een lading was.

Maar soms voel ik ‘em effe niet. Of is het winter en koud en dat is helemaal kut want ik ben een zomermens door en door. Dus dan draag ik een pyjamabroek en crop top of een glimmend zwart slaapjurkje (wanneer mijn vriend naast me ligt, want ik moet wel een beetje sexy blijven natuurlijk).
Maar slaap ik Han style (solo) en is het -2 buiten en binnen en in mijn lijf, dan trek ik ook een trui aan. Zo’n oversized geval wat heel onhandig ligt maar waarvan ik weiger hem uit te trekken, want EINDELIJK, ik heb het een keer warm.

Maar nooit sokken.
Want ook al ben ik dikker ingepakt dan een heel eskimo dorp bij elkaar, met blote voeten ben ik altijd nog een beetje puur natuur. Lekker één met mezelf en verbonden met de aarde en leef ik slapend helemaal de 70s hippie life.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: