Tattoo

Interview met een tattoo artiest: Milou Maass – Van voor de camera staan naar achter een tattoo machine zitten

De mooie Milou werkt sinds de zomer van 2019 bij één van de bekendste shops van Zuid-Holland, Stay Classy Tattoo in Schiedam.

Milou Maass is 29 en komt uit Rotterdam. Ze is illustrator en tatoeëerder. Haar werk is gedetailleerd, verfijnd en heeft pit, wat ervoor zorgt dat ze opvalt tussen de stoere mannen van Stay Classy.

Foto door Iris Tempelaar

Waar komt de passie voor tatoeëren vandaan?

Eigenlijk ben ik een beetje het vak ingerold. Na lange tijd fulltime modellenwerk te hebben gedaan en in herstel te zijn van een eetstoornis wist ik niet echt wat ik wilde doen. Ik had de kunstacademie afgerond en een parttime baan. Eigenlijk wilde ik als freelance illustrator werken, maar ik merkte al snel dat alleen op een kamertje zitten me niet gelukkig maakt.

Ik kwam op een gegeven moment in contact met een vriend van vroeger die zei: “Moet je niet gaan tatoeëren?”. Ik heb toen contact gezocht met Hans Pasztjerik van Stay Classy Tattoo om te kijken of het wat voor me zou zijn. Ik ben in juli 2018 begonnen als apprentice bij de shop. Eind 2018 heb ik voor het eerst getatoeëerd. Inmiddels ben ik sinds deze zomer fulltime aan het werk bij Stay Classy.

Wat is jouw favoriete stijl (om naar te kijken, te hebben of om te zetten)?

Ik geniet het meest van het tatoeëren van dingen die uitdagend of gewoon leuk zijn. Het is moeilijk om het te definiëren als een stijl, omdat ik het ene moment een groot portret met veel shading tatoeëer en het volgende moment een single line tekening. Al met al vind ik precisie heel belangrijk.

Mijn favoriete stijl om te zetten is vrij realistisch met soms een surrealistische twist, vaak enkel in zwart. Ik tatoeëer graag portretten, bloemen en planten, dieren (met name slangen, vogels of zeedieren/vissen) en voorwerpen. Mijn inspiratie haal ik overal en nergens vandaan. Bijvoorbeeld uit muziek, kunst en poëzie, maar ook uit het dagelijks leven. Ik houd ervan om dingen in een andere context te plaatsen. Dat kan betekenen dat elementen worden gecombineerd die niet logisch zijn of die je niet zou verwachten in een ontwerp.

Om te zien vind ik eigenlijk heel veel stijlen mooi of interessant, zolang er nagedacht is over de plaatsing op het lichaam. Een goede of helemaal verkeerde plaatsing kan een tattoo maken of breken, al is hij technisch gezien nog zo goed gezet. Stijlen die niet mijn smaak zijn, zijn ignorant tattoos en polka trash.

Wat zijn de mooiste en de lelijkste tatoeage die je tot nu toe hebt gezet?

Ik vind geen enkele tattoo echt lelijk, het is meer dat ik perfectionistisch ben en de foutjes zie, met name in de eerste tattoos die ik heb gezet. Mijn favorieten zijn er een aantal om verschillende redenen, zoals plaatsing, uitvoering of omdat er gewoon een mooie herinnering aan vast zit.

Door welke artiest wil je zelf graag getatoeëerd worden?

Ik heb zelf nog geen tatoeages, wat vrij ongebruikelijk is in het wereldje. De eerste zou ik graag door Hans willen laten zetten, omdat ik zijn werk heel mooi vind en tatoeëren van hem in zijn shop heb geleerd. Maar wanneer dat gaat gebeuren en wat het precies gaat worden weet ik nog niet.

Verder vind ik het werk van Simone Klimmeck, Jonas Ribeiro, Fabian Wunsch en Gakkin heel tof.

Benieuwd naar meer?

http://www.miloumaass.com/
&
https://www.instagram.com/miloumaass/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: