Literatuur

Een soort van column – De januari editie: Zonder moeite meedoen aan Dry January, zo ongeveer dan

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Cindy van der Werf (met thee in plaats van gin)

Zonder moeite meedoen aan Dry January, zo ongeveer dan

Lekker de hele maand super gezond doen, dus ook geen alcohol drinken vanaf 1 januari: dat was dé uitspraak op oudejaarsavond. En ik denk dat ik het toch wel het hardst riep van iedereen.
Ok, ok, toegegeven… ik leef sowieso super gezond, dus het is voor mij niet per se een goed voornemen maar meer het doorzetten van mijn al bestaande levensstijl. Denk hierbij aan het vermijden van geraffineerde suikers (behalve in alcohol, jahaaa ik weet het), geen vlees eten, veel sporten en 10.000 liter water per dag drinken.

Dus, geen druppel alcohol, want daar wordt je lekker fris en fruitig van. En wie wil zich nou niet als een nat gesproeide appel op een zonnige lentedag voelen? Precies.

De eerste, tweede en derde week van januari stond ik er niet eens bij stil dat er geen cocktailglas in mijn hand geklemd zat, omdat ik mentaal nog aan het bijkomen was van november en december. Eind november was ik een lang weekend in Berlijn, de week erna stond ik op een verjaardag inclusief underground feest m’n schoenzolen kapot te stampen. De week daarna ging ik naar Antwerpen voor een duo verjaardag die net iets te lang doortrok, ik kon nauwelijks met mijn ogen knipperen en de kerstdagen stonden alweer voor de deur (en nee dat waren er geen 3, maar 5). En als laatst natuurlijk dat heerlijke Oud & Nieuw. Als matige alcoholdrinker kan ik je vertellen: dat was me toch effe zwaar.

Week 4 brak aan en zoals dat heel fijn is met sommige maanden, was dit niet de laatste week van de maand, want januari heeft er 5. Feest.
Op vrijdagavond zat ik met vriendlief in een Sushi Lounge zo’n 2 centimeter verwijderd van de bar, waar shakers hun mooiste creaties met een ontembare passie klaarmaakten. Die ze dan vervolgens zonder pardon als ‘gratis sample’ onze tafel op schoven. En dan ben ik ook wel weer zo netjes dat ik een gegeven paard niet in de bek loop te kijken, en daarnaast: HALLO, cocktails… gratis cocktails.
Dus ja, ik dronk. En het was heerlijk.

De volgende dag stond ik in de TonTon Club in Amsterdam met een glimlach van oor tot oor aan het rietje in mijn cocktailglas te slurpen. Want ook hier was van toepassing: HALLO, cocktails… gratis cocktails. “Hoe dan?!”, vraag je me? Werkuitje, ha!

Ik denk dat als januari 2020 niet zo’n verdomd lange maand zou zijn ik Dry January zonder probleem had kunnen voltooien. Maar soms ben je zo lang zo goed bezig geweest en dan zet iemand een cocktail voor je neus en neem je een slok en denk je: “Het is niet dat ik alcohol heb gemist, maar als ik dit proef, man man man, wat heb ik dit dan gemist.”

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: