Sport

Iedereen nog net niet in quarantaine: Hoe blijven we corona-fit in plaats van corona-vet er aan te (vr)eten?

De landelijke sluiting van culturele instituten, scholen, horecagelegenheden en ook sportclubs wegens de uitbraak van het coronavirus zorgt voor een enorme domper waar veel mensen zich nu al door vervelen. Begrijpelijk, maar we moeten onthouden: plezier creëeren we zelf!

Veel mensen zitten met de ingetapete handen, met magnesium onder gekalkte vingers en verstevigde gewichthef polsen in het haar, want sportclubs, -scholen en -verenigingen zijn officieel gesloten. Tot en met maandag 6 april is het vanuit de overheid niet toegestaan om de deuren te openen voor actief Nederland.

En nu?
Dat is de vraag die velen zichzelf of elkaar stellen.
Thuis trainen klinkt misschien saai, of zonder begeleiding van een fitness coach misschien niet bepaald effectief, maar niets is minder waar. Sporten kan altijd en overal en het belangrijkste om te onthouden is dat we zelf bepalen hoeveel plezier we eraan beleven. Geef dus nog niet op en laat die zak chips in de kast liggen en parkeer de billen pas op de bank na een goede workout.

Bron: Glamour France

Start de dag met stretches

Wanneer we wakker worden is ons lichaam meestal nog stijf omdat we de hele nacht (stil) hebben gelegen. Daarom zijn we in de ochtend vaak minder flexibel dan bijvoorbeeld na een warme douche of in de avond. Een goede manier om fit te blijven is door in de ochtend te stretchen.
Uiteraard is het al helemaal productief als we niet alleen stretchen, maar ook de tijd nemen om een aantal kracht oefeningen te doen zodat niet alleen de spieren warm zijn maar het bloed ook met volle kracht gaat pompen.

Bron: Vogue Mexico

Elke dag een mini workout

Niet iedereen weet welke kracht oefeningen te doen zonder begeleiding van een trainer, of zonder een op maat gemaakt rooster van de fitnessclub. Gelukkig bestaan er genoeg gratis fitness apps waarmee je een korte begeleide training kunt doen, of waar je zelf een trainingsschema in kunt maken.

Waag je bijvoorbeeld eens aan een 7 minute workout. Dit concept werd een paar jaar geleden bekend dankzij de New York Times. Onderzoek wijst er op dat een korte power workout hetzelfde positieve effect op het lichaam kan hebben als een uur halfbakken bewegen.

Bron: New York Times

Fitness apps:

  • VirtuaGym
  • 7 Minute Workout
  • Workout for Women (7 Minute Women)
  • Sworkit
Bron: Vogue China

Een beetje buigen is zo gek nog niet

Naast krachttraining willen we ook mindfulness beoefenen in deze onstuimige tijden. Juist omdat we geforceerd in isolatie verkeren en rust moeten pakken doet zich nu dé kans voor om bewuster na te denken over hoe we in het leven staan. Een sport die daarbij kan helpen is yoga. Van Yin tot Hatha, Yang tot Ashtanga, voor ieder is er wat wils. Op youtube zijn genoeg kanalen te vinden met yoga instructie video’s die dezelfde fantasie de huiskamer inbrengen als die leeft in een yogastudio.

Bron: Adam Selman Sport

Toch nog een frisse neus

En omdat we af en toe willen genieten van de zon en frisse lentelucht (ruik jij het ook al?) is een half uurtje hardlopen of wandelen niet eens zo’n gek idee. Ja, we moeten zoveel mogelijk binnenblijven en bij elkaar uit de buurt blijven, dat is duidelijk. Maar dat betekent niet dat we niet af en toe eventjes de stoute hardloopschoenen aan kunnen trekken en een blokje om mogen, vooral op tijdstippen waarop de medemens nog in bed ligt of aan tafel zit.

Bron: Vogue Italia

Blijf jij de komende weken fit en gezond?
Wij hopen van wel!

XOXO – Kim Longwood

Kopfoto door Carmen Kemmink voor Elle Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: