Literatuur

Een soort van column – De april editie: Lentekriebels van top tot teen

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Cindy van der Werf

Lentekriebels van top tot teen

Een paar dagen geleden liep ik door mijn buurt, in straten waar ik niet vaak kom, maar waarvan ik geleerd heb dat ik er vaker zou moeten komen. Straten gevuld met groene velden en paden tussen bloesembomen door. Straten met huisjes die het woord idyllisch hebben uitgevonden.

Vlinders in mijn buik, voor dit weer, voor dit aanzicht, voor het beeld wat ik heb wanneer ik denk aan wat kan zijn.

Ze zeggen (wie? Ze. Ja. Dus.) dat de lente het seizoen van nieuwe liefde is. De zon schijnt weer regelmatig, de temperatuur gaat omhoog, bloemen verrijken de straten en parken met hun prachtige kleuren en dit alles zorgt voor frisse energie. Het menselijk lichaam pikt de signalen van de natuur op en zweeft mee op de hoopvolle wolk die in de lucht hangt.

Als ik heel eerlijk ben heb ik dit nooit eerder zo sterk opgemerkt. Natuurlijk snap ik het concept van seizoenen en begrijp ook ik dat deze dingen gebeuren wanneer de lente weer voor de deur staat, maar nu – meer dan ooit tevoren – voel ik het.
Het begin van een nieuw leven. Van een nieuwe weg.
Misschien komt het doordat de pas van de dag op een lager pitje staat en ik meer tijd heb om stil te staan bij de dingen die er echt toe doen. Het maakt me eerlijk gezegd niet zo heel veel uit waar het door komt, ik vind het gewoonweg fijn dat het komt.

Ik grijp de hand van de toekomst en laat me slepen naar waar ik hoor te zijn. Want wat er ook op de planning staat, het is precies dat wat klopt en dat wat nodig is. Go with the spring flow, weet je wel.

En ja, deze column is een beetje dromerig. Dat is nu eenmaal mijn huidige mood en ik ben daar helemaal ok mee.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: