Literatuur Sport

Een soort van column – De mei editie: De zee geeft en de zee neemt

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Bron: Aloha Surf, altaar bij The Shore in Scheveningen

De zee geeft en de zee neemt

Het is een droevige week. Niet alleen leven we nog steeds in onzekere tijden wat betreft de corona crisis, ook Scheveningen is getroffen door een onvoorstelbare gebeurtenis. De natuur lijkt wel op hol geslagen.

Maandag 11 mei is tragedie over 6 surfers heen gespoeld bij het Noordelijk Havenhoofd. Er is één overlevende uit het water gehaald. Hij vertelde dat de groep surfers verrast werden door een golf.
“Er was overal schuim. Dan is het net alsof je in een lawine terechtkomt, je weet niet meer wat onder of boven is.”

Bron: https://www.parool.nl/

De surf gemeenschap is verdrietig en toont steun waar mogelijk. The Shore in Scheveningen heeft een prachtig eerbetoon geplaatst voor de 5 overleden surfers en lifegaurds, (te zien op bovenstaande foto).

Bron: Getty Images, ad.nl

De zee is een prachtig iets. Het geeft zoveel waar we als mens dagelijks niet altijd bij stil staan. Vooral stadsmensen niet. Maar mensen die dichtbij het strand wonen of het meerendeel van hun week in het water doorbrengen begrijpen precies wat het is dat een duik, een surf sessie, een stukje varen of gewoonweg dobberen kan doen.
In de zee voelt het alsof de rest van de wereld niet bestaat en je één bent met de grote blauwe vlakte die beweeglijk is, nooit stilstaat en zoveel geheimen met zich meedraagt. Geheimen die diep onder de oceaan buiten bereik zijn, maar ook geheimen van mensen die hun zorgen afspoelen.

Maar soms geeft de zee niet, soms neemt de zee op een ongrijpbare en genadeloze wijze. Het water is onvoorspelbaar. Dat is de natuur. En dat doet pijn. Zeker wanneer jonge, fitte mensen die in de bloei van hun leven zijn verloren raken.
De laatste golf, de eeuwige golf.

R.I.P. Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max

Bron: Getty Images, ad.nl

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: