Cultuur

De waarde van persoonlijke groei en balans tussen lichaam en geest

De wereld staat op z'n kop en dat is soms moeilijk te slikken. Alles wat om ons heen gaande is vraagt om aandacht en dat kost energie. Kostbare energie.

In de huidige samenleving voelt het soms alsof er alleen voorstaan de norm is geworden, door de afstand die vanwege veiligheidsmaatregelen bewaard moet worden. Dit maakt gebalanceerd leven extra moeilijk. Waar de steun van familie, vrienden of een geliefde normaal gesproken vanzelfsprekend is, leeft nu de 1,5 meter afstand regel en zoveel mogelijk alleen thuisblijven.

Naast de corona crisis zijn er wereldwijd vuren aangewakkerd die branden in de strijd der gerechtigheid. Het jaar 2020 is een heus kantelpunt en zal hoogstwaarschijnlijk de geschiedenisboeken halen.
Het is onwijs goed dat er zoveel verandering plaatsvindt. De mensheid, het dierenrijk en de aarde inclusief het milieu hebben het nodig. Al langer dan vandaag. Echter eist deze grootschalige groei vaak veel aandacht. De strijd aangaan gaat gepaard met een bootlading aan energie die niet altijd even makkelijk aan te vullen is in een wereld vol chaos.

Persoonlijke groei is net zo belangrijk als wereldwijde groei. Alles begint namelijk bij jezelf. Een klein verschil maken laat een indruk achter die iemand anders er toezet om ook weer een klein verschil te maken, enzovoorts. Tel al die kleine verschillen bij elkaar op en je hebt al snel een grote verandering om handen.
Een klein verschil maken kost nauwelijks energie wanneer je in balans bent en wanneer je zo goed als volledig tevreden bent met wie je bent (laten we wel realistisch blijven, niemand is perfect. Ook dat is helemaal ok!).

Naar binnen keren door middel van meditatie om een sterkere band met jezelf op te bouwen is een goed voorbeeld van balans tussen lichaam en geest manifesteren.
Lees hier meer over waarom mediteren goed is om te doen (vooral tijdens de corona crisis): https://definerthingsclub.com/2020/04/07/mediteren-waarom-het-vooral-tijdens-de-corona-crisis-goed-is-om-te-doen/

Wanneer je jezelf beter leert kennen, jezelf meer leert liefhebben en jezelf de ruimte geeft om te zijn (zowel op goede als slechte dagen) is persoonlijke groei niet ver van huis.
Het kan zo zijn dat deze dingen simpel klinken maar onmogelijk lijken om te verwezenlijken. Dat kan. En dat is vervelend, maar niet het einde van de wereld. Want hulp bij ontwikkeling en groei is zo gezocht. Heel belangrijk om te onthouden is dat dit NIET iets is om je voor te schamen, het is juist heel dapper!

Momenteel is thuisblijven nog steeds de betere optie, maar los van de corona maatregelen is het voor sommige mensen ook gewoonweg fijner om vanuit eigen huis een consult met een gespecialiseerde counselor te houden. Dit kan bijvoorbeeld bij Counseling For You (https://counselingforyou.online/), opgezet door Marianne Bartels. Zij werkt samen met een hoogstaand team van counselors die zichzelf beschikbaar stellen voor begeleiding op maat.

De weg naar verandering begint bij jezelf, dus luister en leer van binnenuit en leef dat naar buiten toe.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: