Literatuur

Een soort van column – De juni editie: Toch nog op vakantie, wie had dat gedacht?

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Lizet Sleutelberg

Toch nog op vakantie, wie had dat gedacht?

Toen in maart de corona maatregelen bekend werden gemaakt hield iedereen die zich verheugde op de vakanties die gepland stonden het huilende hart vast.
Die roadtrip naar Zuid-Frankrijk? Zeg die maar gedag! Die maand in Azië (lekker jezelf vinden, toch?). Doei! Zelfs kamperen in eigen land leek onmogelijk.

Ook mijn planning viel in het warme zeewater van een land waar ik niet meer heen zou gaan. Stedentrips naar Londen en Berlijn werden afgezegd en de eerste keer op reis met een nieuwe vriendin werd verschoven naar 2021. Gelukkig zat ik niet meteen een potje zielig te wezen en besloot ik om er een staycation zomer van te maken. De zomer die net begonnen is, maar sinds begin juni geen staycation meer bleek te worden.

De grenzen van veel landen zijn weer open gegooid voor toerisme en vliegtuigen pakken langzaamaan de pas weer op. Natuurlijk is het nog steeds goed om extra voorzichtig te zijn om de veiligheid van zowel mezelf als mijn medemens te waarborgen, maar dat betekent niet dat ik niet direct op onderzoek uit ben gegaan naar de mogelijkheden.

Zodoende stuitte ik op de allereerste editie van Enter The Wave Bloemendaal. Dit is vol enthousiasme de vervanging geworden van de eerste keer op reis met een nieuwe vriendin. Begrijp me niet verkeerd, in 2021 gaan we nog steeds de grens over en heerlijk vertoeven in een land waar een eigen huisje aan het strand net zo gebruikelijk is als een Albert Heijn op elke hoek in Nederland. (Waarom deze vergelijking? Omdat de AH de afgelopen maanden dé place to be was… duh.)
Enter The Wave wordt in samenwerking met Surfana georganiseerd, mijn favoriete festival van het jaar. Dit betekent: 8 dagen surfen, yoga op het strand, slapen in de duinen en vooral lekker weg zijn van de stad en helemaal één worden met de natuur. Ben je al jaloers?

Mijn fijne vrienden van ApenkooiGym – een sportbedrijf wat ouderwets gymmen voor volwassen verzorgt, waar ik landelijk manager voor ben – konden het ook niet laten om toch de vakantiegevoelens te omarmen. Daar is een surf trip naar Portugal uit voortgekomen waar ik meteen een vliegticket voor heb gescoord. Want: 8 dagen surfen, strand, slapen in een villa met zwembad en vooral lekker weg zijn uit Nederland en helemaal één worden met de natuur. Ben je nu nog jaloerser?

Wie weet plak ik er in september een kampeer trip in eigen land achter aan, gewoon omdat het kan. Nog meer één worden met de natuur enzo. Je snapt het wel. Je bent jaloers. Dat snap ik dan weer. Fijn dat we op één lijn zitten. Oh, en vooral erg fijn dat op vakantie gaan weer kan.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: