Literatuur

Een soort van column – De januari editie: Wie ben jij dan?

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Stefanie Annique

Wie ben jij dan?

Vandaag kreeg ik via whatsapp de vraag of ik zeker weet meer tatoeages te willen. Het was niet de eerste keer dat die vraag door deze persoon werd gesteld. Of überhaupt de eerste keer dat deze vraag door iemand wordt gesteld. Het zijn altijd mensen die niet dichtbij me staan, die me niet echt kennen, die het nodig vinden om dit soort shit te zeggen. Nu zou dat natuurlijk geen rol moeten spelen wanneer ik uitleg waarom zo’n soort vraag niet netjes is.

Er zullen vast meer mensen zijn die een vraag of opmerking op verkeerde toon naar hun hoofd geslingerd krijgen gebaseerd op wie ze zijn of hoe ze eruit zien. Deze column is voor jullie.

Het is mijn lijf. Het is mijn leven. Wie ben jij dan?

De mening van een kennis of onbekende doet er niet toe. Als ik van het puntje van m’n hoofd tot onder mijn voeten vol wil zitten met inkt dan is dat precies wat ik doe. Mezelf helemaal onder laten tatoeëren. Want dat is mijn beslissing, mijn zaak, mijn wens, dus aan mij. Of iemand anders het mooi, gestoord of niet boeiend vindt, doet. er. niet. toe. Dat betekent niet dat mensen met tunnelvisie geen vragen mogen stellen, maar stel vragen uit nieuwsgierigheid. Niet omdat je een oordeel klaar hebt liggen die je in de vorm van een vraag op iemand afvuurt. Wie weet leer je nog eens wat.

Als je moeder kort paars haar met groene stippen wilt, of je vriend besluit om alleen maar rauw voedsel te gaan eten, laat ze dan gewoon lekker. Of het de juiste beslissing is weten alleen zij en mocht het blijken van niet dan komen ze daar vanzelf wel achter. No judgement needed. Thank you.

Mijn punt? Dat mensen mogen zijn wie ze willen zijn, eruit mogen zien zoals ze eruit willen zien, een leefstijl aan mogen meten waar zij zich comfortabel bij voelen, zonder jouw minderwaardigheidscomplex indoctrinerende, maar vooral nutteloze mening.

Everybody say: Let’s get more tattoos! Whoo!

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: