Cultuur Sport

Hoe overleef je de nasleep van de corona lockdown? Lees een boek!

We hebben het er allemaal moeilijk mee (gehad), die verdomde corona lockdown. Mentale en fysieke problemen springen uit de grond als lentebloemen, maar worden helaas niet net zo snel verholpen.

Als je aan de mensen om je heen vraagt hoe zij de afgelopen maanden hebben ervaren dan zal er niet altijd een even positief antwoord naar boven komen. Dat is volkomen begrijpelijk, want ondanks een geluksmomentje hier en daar was de lockdown gewoonweg k-u-t. Je zal zelf ook wel het één en ander aan ongemakken hebben ervaren. Het vervelende daaraan is dat het gemak waarmee ongezonde gewoontes, mankementen en mentale obstakels tot stand zijn gekomen niet hetzelfde gemak is waarmee ze worden opgelost. Eigenlijk is er geen gemak als het aankomt op het leven weer op de rit krijgen. Maar dat betekent niet dat er geen oplossing is.

Lees een boek! Heel erg simpel gezegd en eigenlijk net zo simpel gedaan. Zoek het soort boek waar de antwoorden op jouw vragen in staan, koop dat boek en verslind het.
Het moeilijke gedeelte volgt daarop, het toepassen van de informatie op de door corona beschadigde delen van jouw leven.

Mijn leven is aardig beschadigd. Dat zeg ik niet om medelijden bij je op te wekken. Dat zeg ik omdat ook ik niet alles op een rijtje heb terwijl ik best vaak alles op een rijtje heb.
Zonder enige planning kwam ik in aanraking met Jessica Scheper. Zij schreef een boek, dat boek sprak mij aan, ik stuurde haar een berichtje, zij verstuurde haar boek: Het genot van goeie shit. Alleen die titel al is een reden waarom je dit boekt wilt lezen, toch?

Losbreken van depressie, angst en darmklachten. Daar gaat het boek van Jessica over. Ze vertelt heel dapper haar persoonlijke verhaal. Ze behandelt een positieve mindset aanmeten, zelfliefde ontwikkelen, de kracht van yoga en ademhalen en gebalanceerde voeding. Allemaal vanuit eigen ervaring en behulpzaam perspectief.
En het aller beste? Jessica haar schrijfstijl is recht voor z’n raap, duidelijk en motiverend.

Meer informatie: https://jessicascheper.com/

Slow-Flow yoga sessie zoals beschreven in het boek Het genot van goeie shit door Jessica Scheper

Ik denk dat dit boek veel mensen kan helpen. Ik denk dat soortgelijke boeken of boeken die jouw specifieke probleem behandelen ook kunnen helpen. Het effect van de corona lockdown en alles er omheen zal ongetwijfeld langer blijven hangen dan we willen. Het enige goede wat dat ons biedt is tijd. Tijd om te lezen, tijd om te helen.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: