Literatuur

Een soort van column – De maart editie: Het werkte gewoon niet

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Roselyn van Leeuwen

Het werkte gewoon niet

De lockdown zorgde in 2020 voor meer rust, maar toen kwam het zorgen maken over de toekomst. Lange tijd was ik er niet bewust mee bezig wat 2021 zou brengen, omdat ik nogal graag in het moment leef. Wat ik overigens nog steeds graag doe. Maar af en toe realistisch naar het leven kijken kan ook geen kwaad. Zodoende stond ik voor een vragenvuur gericht op mijn financiële situatie.

De omstandigheden waar velen van ons mee te maken kregen en nog steeds mee te maken hebben waren op z’n zachtst gezegd verschrikkelijk. Elk dubbeltje (even terug refereren naar die goeie ouwe gulden zoals oma dat altijd doet) om moeten draaien om überhaupt boodschappen te kunnen kopen is gewoon geen doen. Niemand wil op of zelfs onder de armoedegrens leven.

Gelukkig was er ondersteuning vanuit de overheid voor zelfstandig ondernemers, echter bleek dit na een paar maanden niet voor iedereen makkelijk toegewezen te krijgen. Ik klapte keihard in m’n nooit meer een gat hebbende handjes dat ik dankzij deze steun in ieder geval mijn huur en rekeningen kon betalen. Echter was ik na een half jaar helemaal zat dat ik ook echt álleen de huur en rekeningen kon betalen. Enter: het zorgen maken.

Een gesprek over werk hier en daar, m’n CV updaten, het doorspitten van Indeed en een aantal verstuurde sollicitaties later zat ik opeens in een videocall met een bedrijf waar ik redelijk enthousiast over was. De stap van zelfstandig ondernemer zijn naar weer in loondienst werken maken schoot me nog een beetje in het verkeerde keelgat, maar aan de andere kant wist ik diep van binnen dat dit de juiste keuze was. Kiezen voor mezelf. Kiezen voor m’n (financiële) welzijn én kiezen voor doorleren.

In een tijd waarin alles stilstaat is zelfontwikkeling het mooiste waar ik om kan vragen.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: