Literatuur

Een soort van column – De april editie: Af en toe een beetje rollen

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door Jessica de Troije

Af en toe een beetje rollen

Eigenlijk heeft deze column een onwijs misleidende titel, maar goed, dat weten veel van mijn lezers niet. En het is mijn column, mijn online platform, dus lekker puh!
Ik rol niet af en toe, ik rol zo goed als elke dag. En vaak ook niet een beetje, maar het liefst uren, of een paar keer per dag. Laat ik het zo zeggen: wat is een fiets?

De eerste keer dat ik wielen onder m’n voeten had was als kind. Ik kreeg aan het begin van mijn middelbare schooltijd een prachtig paar leren rolschaatsen van RSI. Die heb ik helemaal kapot geskate. In 2020 begon ik die dingen te missen en besloot ik om een nieuw paar aan te schaffen. Maar dan customized naar mijn aesthetics: zwart / wit. You best believe dat mijn neusflap uit fluffy zebraprint bestaat en dat ik witte wielen onder m’n zwartleren schoenen heb laten zetten.

Maar dat is niet de enige vorm van rollen die ik deed én nog doe. In de tweede klas – als 12-jarige puber – kocht ik mijn eerste skateboard. Met vrienden hing ik dagelijks aan het einde van de middag in skatepark Westblaak in Rotterdam.
Daar heb ik mooie sessies gehad, maar ben ik toen de tijd vooral vaak op m’n bek gegaan. Het hoogtepunt was toch wel toen ik het letterlijke hoogtepunt opzocht. De (inmiddels gesneuvelde) metalen halfpipe die écht veel te gevaarlijk was, waarin ik op een hete zomerdag met korte broek probeerde in te droppen. HAHAHA.

Na het kopen van nieuwe rolschaatsen begon het ook te skateboard-jeuken. In augustus 2020 kocht ik een surfskate van Wooddetail om m’n surf skills te kunnen ontwikkelen op land. Niet aan de zee wonen doet nog altijd elke dag pijn in m’n hart, maar met een surfskate kan ik tenminste (een beetje) carven waar en wanneer ik wil.

Voor m’n verjaardag kreeg ik een Quiksilver drop through longboard met – jawel, je raadt het al – een zwart / witte psychedelische print op de onderkant. Dit ding is nog steeds m’n alles, ook al heb ik hem ondertussen redelijk aan barrels gereden. Want ‘wat is een fiets’ remember?

Deze maand kwam er een gigantisch pakket vanuit Portugal binnen, met daarin een handgemaakt skateboard van LOTA. Een bedrijf wat industrieel waste wood gebruikt om boards te shapen. Helemaal in tune met mijn duurzaamheid gedreven bestaan.

Ok, nu denk je waarschijnlijk: ja, dus?
Hahaha, dat snap ik.
Ik ben gek op skaten, dat dus. Niet dat jij daar iets aan hebt, maar misschien heb je wel iets aan deze uitleg:

Vind iets waar je van houdt. Waar je helemaal in op kan gaan. Waar je ALTIJD gelukkig van wordt. Wat je ziel vult met vreugde en je geest met rust. Iets waardoor je de juiste stofjes in je brein aanmaakt. Iets waardoor lachen vanzelfsprekend is.

Waarom? Omdat zo’n go-to hobby er altijd voor je is en jouw geluk een prioriteit is. Als je hier aandacht aan besteed loopt zelfs in de meest duistere tijden het meeste wel op rolletjes.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: