Literatuur

Een soort van column – De augustus editie: Hoe sluit je een hoofdstuk af?

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, in Portugal

Hoe sluit je een hoofdstuk af?

Vragen jullie je ook weleens af welke stappen je het beste kunt nemen om oude, vastgeroeste patronen los te laten? Ik denk dat ik het antwoord wel weet: ja. Het zal niet voor iedereen gelden, maar de huidige wereld waar we in leven is niet altijd even lief voor ons. Niet geweest en nog steeds niet geworden.

Dat is zuur, omdat we slachtoffers zijn van omstandigheden waar we letterlijk geen invloed op hebben. Ok, de klimaatcrisis hebben we toch echt aan onszelf te danken, maar niemand scheidt plastic met de kennis dat het een wereldwijde pandemie voorkomt.
Die omstandigheden maken iets los waardoor gewoontes die door trauma zijn ontstaan plots meer dan ooit tevoren naar boven borrelen en de overhand nemen. Ik zei net ‘dat is zuur’, maar eigenlijk is dát pas écht zuur.
Door de jaren heen groeien als mens en keuzes maken om de wereld om ons heen, voor de mensen om wie we geven en onszelf, te verbeteren lijkt zonder pardon in het overstromende gesmolten ijskap-water gevuld met toxic waste te vallen. Zuur dus.

Maar goed. Er is meer dan verdriet en pijn. Naast de uitdagingen waar we dagelijks mee te kampen hebben, zijn er dus ook stappen om te maken. Want we willen onze levenskwaliteit en de gezondheid van de natuur een handje helpen, toch? Ik in ieder geval wel. Graag. Heel erg graag. Met heel mijn hart en ziel.

De veganistische-hamvraag is: hoe?
Hoe sluit je een hoofdstuk af?
Hoe zeg je dag tegen het oude en hallo tegen het nieuwe?
Hoe laat je ongezonde patronen varen en omarm je een beter welzijn?

Ik ben nog altijd zoekende. Misschien zelfs meer dan dat ik anderhalf jaar geleden was, toen de pandemie net begon. Zoek je met me mee? En als één van ons het antwoord heeft gevonden, delen we het dan met elkaar?

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: