Literatuur

Een soort van column – De oktober editie: Zelfliefde is zo gek nog niet

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, door fotograaf Cindy van der Werf

Zelfliefde is zo gek nog niet

Wanneer je heel lang rondloopt met bepaalde overtuigingen, die door welke reden dan ook jouw waarheid zijn geworden, kan het moeilijk zijn om in jezelf te geloven. De steun en toeverlaat die je nodig hebt vanuit jezelf en voor jezelf lijkt ver te zoeken, coping mechanismen staan namelijk in de weg. En die maniertjes zijn niet altijd even gezond.

Maar dan gebeurt er iets…
Iets klikt. Klopt. Valt op z’n plek.

Misschien is het een wijze uitspraak die jouw favoriete yogadocent aan het eind van een les dropt wanneer je vredig in de lijk-houding ligt te ontspannen. Die quotes kunnen je keel in schieten en het gat in je hart vullen. Gek hè?

Misschien heb je een gesprek met iemand waar je niet altijd mee op één lijn zit, waardoor je vanaf dat moment wel altijd op één lijn zit. Of andersom, misschien zie je iemand waar je close mee bent opeens in een ander licht. Daglicht. Kraakhelder zonlicht. En is die persoon toch niet zo tof als je dacht. Scheelt verspilde energie en onnodige moeite… in beide gevallen.

Misschien klaart de lucht op en loop je langs een mooi beekje in je buurt met je favoriete artiest in je oren. Zo simpel kan het zijn.

Heeft iets nog niet geklikt?
Klopt het nog niet?
Moet het z’n plek nog vinden om te kunnen vallen?

Wees geduldig en heb vertrouwen. In jezelf. Vóóral in jezelf. Want je bent het waard om door te zetten. Je bent het waard om meer van jezelf te gaan houden. Want zelfliefde is zo gek nog niet.

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: