Literatuur

Een soort van column – De december editie: Giftige mensen en echte vrienden

Gewoon omdat het kan waagt oprichter en redacteur Kim Longwood zich eens per maand aan het schrijven van een soort van column. Want, waarom niet, right?
Kim, Simon, Bram & Ricky, door fotograaf Lizet Sleutelberg

Giftige mensen en echte vrienden

Vriendschap draait niet om wat je aan iemand hebt. Het draait om de connectie die je deelt, de kwaliteit van de gesprekken die je voert, om hoe hard je samen kunt lachen en om volledig jezelf kunnen zijn zonder beoordeeld te worden door de ander. Maar soms moet je toch de rotte hamvraag stellen: wat heb ik aan jou?

Waarom het belangrijk is om van tijd tot tijd je vriendenkringen te evalueren komt neer op één ding… giftige mensen. Helaas is de realiteit dat we vaak genoeg de dupe zijn van leugens, manipulatie, loze beloftes en gaslighting.
Mensen spelen spelletjes, soms omdat ze niet beter weten, soms omdat ze genieten van de uitdaging. In het eerste geval verdient iemand een tweede kans, want de schuld ligt niet per definitie bij degene die zelf geschaad is door omgevingsomstandigheden. Pas wanneer iemand bewust gebruik maakt van trauma en dit inzet om anderen aan het lijntje te houden is er sprake van een red flag. Ofwel: wegrennen!

Jij verdient eerlijke mensen om je heen. Mensen die van je houden zoals je bent en je willen helpen zonder iets terug te verwachten. Mensen aan wie jij een diepere betekenis geeft omdat ze dit verdient hebben zonder er iets speciaals voor te doen, je weet wel, gewoonweg omdat ze awesome zijn. De jackpot-vrienden, de loterij-vriendinnen, de gouden ster-relaties.

Vertrouw op jouw intuïtie. Honderd procent zeker dat jouw gut feeling precies weet hoe het zit. Of zoals iemand die een medaille verdient als het aankomt op respectvol met mensen omgaan eens tegen me zei: ‘If I click, I stick.’

XOXO – Kim Longwood

Heb jij een hamvraag, twijfelachtig vraagstuk of humoristisch onderwerp waar écht over geschreven moet worden? Stuur dan als de wiedeweerga jouw hersenspinsel naar finerthingsfineprint@gmail.com en wie weet wordt hier volgende maand een soort van column over gepubliceerd op deFINERTHINGSclub.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: