Kunst

Interview met een kunstenaar: Ronald Hunter – Schilderijen bomvol grafische elementen en typografie

Ondernemer en kunstenaar Ronald verkoopt zijn kunstwerken zelfstandig online, op zijn eigen websites en op verschillende internationale platforms. Hij is niet alleen getalenteerd, maar heeft ook verstand van zaken.

Ronald Hunter heeft een achtergrond in grafisch ontwerp. Daardoor vind je vaak grafische elementen en typografie terug in zijn werk. Een aantal jaar geleden verruilde Ronald zijn commerciële carrière voor die van onafhankelijk kunstenaar. Sindsdien heeft hij zijn schilderijen verkocht aan kantoren, winkels en particulieren over de hele wereld. Tot nu toe in meer dan 56 landen!

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Ik was jarenlang grafisch ontwerper en had altijd de wens om een ​​product te maken dat ik online kon verkopen. Ik heb gekeken naar meubels, accessoires, kleding, zelfs een ondergoed lijn. Achteraf gezien grappig, omdat ik al die tijd heb geschilderd, maar het is nooit bij me opgekomen dat ik daar een winstgevend bedrijf van kon maken. Na een tijdje begon ik de kans in te zien en hoewel sommigen zouden zeggen dat ik gek was, besloot ik mijn kunst te verkopen.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Door mijn achtergrond heb ik door de jaren heen veel beelden verzameld. Ik heb veel onafgewerkte ideeën in mijn hoofd, die soms tot volle wasdom komen.
Inspiratie komt overal vandaan. Zo is één van mijn succesvolle kunst series gebaseerd op de houten tafel waar ik jarenlang aan schilderde. Die was door de lagen verf helemaal verandert, en een klant merkte op dat het al een kunstwerk op zich is. Hier is de serie Panels uit ontstaan.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Ik ben altijd aan het creëren. Het laatste wat ik heb gemaakt is een kunst commissie voor een Nederlandse klant. Een groot schilderij, die ik op basis van de wensen van de klant iets heb aangepast.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik wil als kunstondernemer nog jarenlang verder bouwen aan nieuwe kunstconcepten. Een aantal jaren geleden ben ik een galerie begonnen (Roxier Art) die de mogelijkheid biedt om in samenwerking met Ronald Hunter aan andere kunstprojecten te werken. Ronald Hunter mag wat mij betreft synoniem worden voor kunst aan de muur.

Benieuwd naar meer?

https://ronaldhunter.com/
&
https://www.instagram.com/ronaldhunterpaintings/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: