Culinair

Doe maar chic: gastronomisch street food bij Diego’s

Rotterdamse burgerkoning Diego's slaat een nieuwe weg in: namelijk die van gastronomisch street food.

Het was de notering over zijn verrassende smaakcombinaties in de beroemde Gault Millau gids, die het gevoel van Diego Buik bevestigde en zijn ambities verder aanwakkerde. Zijn restaurant op de kop van Rotterdam-Zuid is naar een hoger niveau getild.

“Mijn grote passie zal altijd het creëren van prikkelende burgers zijn. Maar ik blijf in hart en nieren een chef. Ik miste de diversiteit in mijn menu.”

Na 4 jaar lang succesvol zijn befaamde burgers te hebben geserveerd in restaurant Diego’s Burgers, besloot de burgerkoning van Rotterdam dat het tijd is voor verandering.

We hebben het interieur aangepakt, we hebben het een volwassen en tijdloze uitstraling gegeven. Daarnaast is de kaart verrijkt met moderne gerechten zoals een ceviche van zalm én heeft de wijnkaart een fikse update gehad. Maar burgers blijven natuurlijk ook een plek op het menu behouden.”

Gastronomisch street food

De nieuwe Diego’s is een plek waar gasten kunnen genieten van gastronomisch street food. De nadruk ligt op kleine gerechten om te delen. Zo kan er gekozen worden tussen gerechten als de crispy Peking duck, zalm van de Konro grill of een moderne variant van de klassieke steak tartare, verrijkt met sesam mayonaise en haringkaviaar.
Toch verdwijnt Diego’s specialiteit niet naar de achtergrond. Vier van zijn signature burgers staan voor de burgerfans nog steeds op de kaart.

Diego Buik: chef én de burgerkoning van Rotterdam

Diego Buik is de chef van restaurant Diego’s – voorheen Diego’s Burgers – in Rotterdam. Hij staat bekend om zijn experimentele burgers en verrassende smaakcombinaties, wat hem de prijs van ‘Beste burger van Rotterdam’ heeft opgeleverd. Daarnaast heeft hij in 2017 ook het record gevestigd van ‘Duurste hamburger ter wereld.’ Deze burger, gemaakt met bladgoud, kaviaar en kreeft had een prijskaartje van maar liefst €2050 en heeft zelfs de kaart van Burgerhub in Ryiad, Saoedi-Arabië gehaald.

Benieuwd naar meer?

Boek een tafel bij Diego’s via de website.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: