Kunst

Kunsthal Rotterdam: Felipe Pantone. Prospective

Van 29 april tot en met 1 oktober 2023 is de tentoonstelling Felipe Pantone. Prospective te zien in Kunsthal Rotterdam.

Kleur, licht en beweging staan centraal in het werk van de Argentijns-Spaanse kunstenaar Felipe Pantone (1986). Gestart als graffiti artist en geïnspireerd door kinetische kunstenaars Carlos Cruz-Diez en Jesús Rafael Soto, creëert Pantone met zijn hedendaagse werk een sensatie van optische vibratie.

Speciaal voor de tentoonstelling in de Kunsthal maakte Felipe een site-specific installatie, die samen met een selectie bestaande en nieuwe werken HAL 4 én de ‘luie trap’ van de Kunsthal transformeren in een explosie van kleur. Prospective neemt het publiek mee in de futuristische wereld van Felipe, waarin technologie en street-art samenkomen.

Licht en kleur zijn voor Felipe de essentie van beeldende kunst. Hij is gefascineerd door de snelheid van digitale beelden en onderzoekt in zijn werk de transitie van het analoge beeld uit het verleden naar het gedigitaliseerde beeld van het heden. Met zijn werk blikt hij vooruit op het ultra dynamische beeld van de toekomst.

Felipe vergelijkt het tempo van het spuiten van graffiti met de snelheid van nieuwe technologieën, en vertaalt deze in felgekleurde muurschilderingen, schilderijen, (video)installaties en sculpturen. Hij maakt gebruik van verschillende software elementen zoals de computer glitch, pixels en QR-codes en verwerkt deze tot abstracte, kleurrijke composities.

Felipe Pantone

Felipe Pantone (1986, Buenos Aires) woont en werkt in Valencia, Spanje. Hij start op twaalfjarige leeftijd met graffiti, waarmee hij later onder de naam PANT1 een internationale reputatie in de graffiti-wereld verwerft. Met zijn explosieve kleurgebruik en kinetische patronen in grote muurschilderingen zet Felipe openbare ruimtes naar zijn hand.

Tot zijn openbare installaties behoren onder andere de mozaïek aan de Polytechnische Universiteit van Valencia – waaraan Pantone is afgestudeerd in Fine Art – en muurschilderingen in onder meer Portugal, Brazilië en de Verenigde Staten. Zijn werk wordt wereldwijd in verschillende galeries getoond, van Londen tot aan Tokio. Pantone heeft daarnaast verschillende samenwerkingen op zijn naam staan met onder meer PUMA, Adidas en Hennessy.

Benieuwd naar meer?

Ga naar Kunsthal Rotterdam om deze kleurrijke tentoonstelling in het echt te ervaren. Boek jouw tickets via de website.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: