Mode

Interview met een mode designer: The Dutch Rebel – Kleding voor de moderne hippie

De 60's en 70's eren door vintage jassen nieuw leven in te blazen met handgeschilderde designs, dát is de kern formule van The Dutch Rebel.

Ellemieke Kavsek is 22 jaar oud en nu al lekker bezig. Sinds 2016 is zij de eigenaar van mode merk The Dutch Rebel. Een kledingmerk die zijn wortels vindt in de feel good vibes van de jaren 60 en 70.
Het begon allemaal met het beschilderen van vintage jassen (denk: denim & leer), maar Ellemieke is steeds meer aan het uitbreiden. Ze verkoopt nu bijvoorbeeld ook t-shirts met prints en gehaakte tops. In de nabije toekomst is ze van plan om daar flared broeken van vintage stoffen aan toe te voegen.

Ellemieke Kavsek

Waar komt de liefde voor mode vandaan?

Die liefde is er eigenlijk altijd al geweest. Toen ik jonger was (ongeveer 13 jaar oud) begon ik mode magazines te sparen en de outfits uit deze bladen na te tekenen op poppetjes. Hier heb ik toen een eigen blog mee gevuld. Hierdoor groeide mijn liefde voor mode steeds meer en toen wist ik dat het mijn grootste droom was om zelf een kledingmerk neer te zetten.

Welke designers staan in jouw top 3?

Ik ben fan van Mary Quant, Pucci en Ossie Clark. Dit zijn dan ook ontwerpers uit de jaren 60 die enorm veel invloed hadden op de mode toentertijd. Zo vond Quant de minijurk uit, ben ik dol op de psychedelische prints van Pucci en was Clark een bekende styliste van bands zoals The Beatles.

Wat is jouw meest gekoesterde aankoop en waarom?

Ik heb heel veel aankopen die ik koester! En dit zijn dan voornamelijk ook schoenen en kleren. Ik heb een paar vintage pareltjes en een Penny Lane jas waar ik gek op ben. Ook ben ik een Dr Martens verzamelaar en heb ik heel veel leuke vintage jurkjes laten overkomen vanuit Engelse Etsy shops.

Wie of wat wil je bereiken met The Dutch Rebel?

Ik wil vintage weer helemaal hip maken. Het is nu al een behoorlijke trend, daar probeer ik dan ook op in te spelen. Wel wil ik er met mijn designs uitspringen zodat mensen meteen zien: ‘Dat is een item van The Dutch Rebel!’. Vandaar dat ik ook niet kan wachten om de collectie verder uit te breiden.

Benieuwd naar meer?

https://www.the-dutch-rebel.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: