Fotografie Kunst

Interview met een fotograaf: Sanne van Bergenhenegouwen – Droombeelden van Fantasy vrouwen

Extravagante mode van het Fetish en Fantasy genre gecombineerd met de fotografie kunsten van de exceptionele Sanne: Prepare to feast your eyes!

Sanne waagt zich graag aan het fotograferen van Fine-Art Fashion, Fetish en Fantasy beelden van de hoogste kwaliteit. Ze werkt voornamelijk in de studio omdat ze de controle die het haar geeft heel fijn vindt, maar als het weer het toelaat wilt ze nog wel eens de natuur in duiken voor een fotoshoot.
Sanne houdt van over the top – denk: more is more! Ze werkt het liefst met een team gelijkgezinde creatievelingen bestaande uit een model, visagist, haarstylist en designer om een complete look neer te zetten. Echter kan het ook heel fijn zijn om samen met een model een dag in de studio te improviseren, beaamt Sanne
.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Lastig om uit te leggen! Ik ben in mijn puberteit begonnen met fotograferen. Voornamelijk mezelf, vriendinnen en de katten. Dat heeft zich geleidelijk aan ontwikkeld tot wat ik nu doe. Ik denk dat het te maken heeft met dat ik op de middelbare school graag tekende, maar dat het me nooit lukte om dat wat ik in mijn hoofd had te vertalen naar papier. Fotografie bleek een veel effectievere manier om mooie plaatjes te maken, hoewel mijn fotografie er toentertijd vooral op neer kwam dat ik vriendinnen in mijn gothic kleding hees en ongemakkelijke portretten schoot in de tuin.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Op Instagram volg ik veel verschillende fotografen, kunstenaars en designers, mensen die dingen maken die ik bijzonder vind. Dat kan mij heel veel inspiratie geven. Ik word voortdurend geconfronteerd met prachtig werk, dat maakt me soms ook ontzettend onzeker over mijn eigen fotografie.
Ik heb veel bewondering voor de gepolijste stijl van Erwin Olaf. Ik ben dol op hoe kunstmatig mode fotografie vaak is. En ik kan uren kijken naar het werk van Kirsty Mitchell, haar sets en styling zijn ongelooflijk mooi!

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Mijn laatste fotoshoot was afgelopen maandag met een cliënt. De meeste boekingen die ik krijg zijn van vrouwen en vaak willen ze een Fine-Art Boudoir of Fetish (latex kleding) shoot. Ik probeer vooral latex op een originele – niet ordinaire – manier vast te leggen. Het is prachtig materiaal! Het heeft een beetje een ‘Gadver, dat is kinky!’ reputatie bij mensen die er geen ervaring mee hebben, maar het is ontzettend mooi en flatterend spul. Ik raad iedereen aan het een keer te proberen!

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Op het moment probeer ik het opvoeden van mijn dochtertje van 1 jaar oud, mijn vrije werk en betaalde klussen te combineren, dat gaat redelijk. Ik vind het heel erg belangrijk dat ik tijd over houd om vrij werk te maken, omdat ik daar al mijn creativiteit in kwijt kan. Zolang ik die balans kan behouden ben ik gelukkig!

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/defotograafsanne/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: