Mode

Interview met een mode styliste: Jessica de Troije – Het meisje op de roze wolk

Er gaan veel talenten verscholen in multiple threat Jessica, waarvan één een uitmuntend oog voor mode styling is.

‘Jess’ noemt zichzelf een bezig bijtje, en terecht. Ze is namelijk Grafisch Ontwerper, Illustrator, Mode Stylist, 2D-Artist, Video Game Developer, Barista, planten moeder en liefhebber van de kleur roze, bovenop het zijn van een Trekkie en gigantische Sci-fi en Fantasy nerd. Vandaar dat zij tegenwoordig onder de titel Visual Designer te werk gaat.

Jessica verzorgt nu zo’n 2 jaar styling voor mode fotoshoots. Hier is ze eigenlijk per ongeluk ingerold.
Zij vertelt: ‘Mijn bestie Kim, die zelf model is, zag mijn nogal uitpuilende, in stijl uiteenlopende kledingkast en zei tegen me dat ik misschien maar iets met styling moest gaan doen. Een paar weken later hadden we een shoot gepland en dat beviel zo goed dat ik nu dus al een aardig portfolio vol met toffe fotoseries en zelfs een videoclip heb opgebouwd. Onderhand ben ik ook in het bezit van een nog groter uitpuilende, in stijl uiteenlopende kledingkast in de vorm van een extra slaapkamer.’

Waar komt de liefde voor mode vandaan?

Die liefde zit er al sinds jongs af aan ingebakken. Als klein Zeeuws meisje uit het zilte Vlissingen was ik altijd al één van de excentriekelingen die in de kleding uit de verkleedkist zat te knippen en naaien om er net zo uit te zien als begin 00’s Gwen Stefanie, Christina Aguilera en Paris Hilton.
Ik kocht alle Elle Girls, Hitkranten en Cosmo Girls om te zien wat de nieuwste modetrends waren. En ik was ook zeker niet bang om te experimenteren met mijn dagelijkse kledingstijl en make-up looks tijdens mijn tienerjaren – tot groot ongenoegen van mijn moeder, zelfs nu nog. Als ik foto’s van die tijd bekijk geef ik haar ook zeker geen ongelijk, haha.
Het is pas sinds een jaar of 5 dat ik echt het gevoel heb dat ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Sinds ik styling klussen doe voel ik me ook zelfverzekerd en comfortabel in de kleding die ik draag. Mode is voor mij (daarin zal ik niet de enige zijn) een vorm van zelfexpressie. Daarom word ik ook erg blij als ik iets draag waar ik zelf een goed gevoel bij krijg, wat 9 van de 10 keer betekent dat ik als een roze wolk door het leven ga.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Amy Roiland (Instagram: @afashionnerd), Chrissa Sparkles (@chrissasparkles) en Elizabeth Whibley (@elizabethwhibley) zijn mijn grootste inspiratiebronnen op dit moment. Hun stijl is lekker over de top, super kleurrijk, speels maar toch classy. Dit zijn elementen waar ook ik altijd naar streef als ik styling doe voor shoots en wanneer ik mezelf kleed. Daarnaast vind ik deze dames perfecte rolmodellen die laten zien dat het helemaal prima is om anders te zijn dan de rest, zolang je maar gelukkig bent en jezelf kunt zijn. Als andere mensen het daar niet mee eens zijn, is dat hun probleem.

Welke samenwerking was een droom die uitkwam?

Minou Meijers (@minoumeijers), fotograaf, visagist en een vriendin van mij, heeft dezelfde voorliefde voor Japan als ik. Hoewel we allebei nog niet de kans hebben gehad om The Land of the Rising Sun te bezoeken, hebben we wel een soortgelijk, geromantiseerd beeld van die gekke eilandengroep vol contradicties in de Grote Oceaan. Een paar jaar geleden heb ik een paar kimono’s gekocht en ik vond het eens tijd worden om deze op de gevoelige plaat vast te leggen. Minou en ik hebben toen een heel concept uitgedacht. Samen met het prachtige model Juliet Klaar (@insta_meow) hebben we een fotoserie neergezet waar ik echt heel trots op ben. Sinds die shoot heb ik vaker samengewerkt met Minou wat eigenlijk altijd goed verloopt, aangezien we elkaar perfect aanvoelen en -vullen en we beiden weten wat we kunnen verwachten.

Welk concept hoop je écht nog eens uit te kunnen werken?

Heel m’n Pinterest staat vol met concepten die ik nog eens zou willen uitwerken. Maar mijn top 3 is denk ik een shoot met Drag Queens, een shoot met als thema maangodinnen en een serie met ton-sur-ton portretten. Betreffende de laatste: Dit is een concept waarbij ik mezelf wil uitdagen door kleuren te pakken waar ik eigenlijk een gigantische hekel aan heb, zoals beige…

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/jmjdesigns.nl/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: