Kunst Mode

Interview met een illustratrice: Rachel Spanjersberg – Daar waar kunst en styling elkaar ontmoeten

Werken in de mode en daar de spreekwoordelijke vruchten van plukken, deze kunstzinnige dame weet hoe je dat als een Boss Lady doet!

De Rotterdamse Rachel is illustratrice en fulltime inkoper en stylist voor Funkie House. Haar grote mensen baan biedt haar een podium voor haar illustratieve werk – wat zij natuurlijk super tof vindt. Rachel heeft een eigen lijn mogen oprichten binnen het Funkie House label en heeft zojuist haar derde T-shirt gereleased.
Voordat ze bij Funkie werkte schilderde Rachel ook. Momenteel ligt haar focus meer op zichzelf ontwikkelen op grafisch gebied. Maar ze zal altijd het liefst op papier blijven tekenen.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Sinds kleins af aan ben ik altijd al aan het tekenen. Het gevoel van een wit vel papier en een potlood in de hand is gewoonweg magisch. En iets maken wat mensen laat glimlachen is voor mij ook altijd een drijfveer geweest.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Ik ben eigenlijk altijd al geïnspireerd geweest door dieren dus dat is ook zeker mijn grootste inspiratiebron. Daar word ik zo vrolijk van. Dieren kan ik uitdrukken op een grappige, menselijke manier. De simpelheid is denk ik ook een kracht.

Daarnaast inspireert mode mij en daarom gebruik ik graag kleuren die op dat moment in de mode te zien zijn. Neem bijvoorbeeld vorige zomer: Toen was de panterprint mega populair en heb ik bij Funkie House een panter T-shirt uitgebracht. Dat was een échte bestseller. Het is grappig hoe dat samen kan komen.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Het laatste wat ik heb gemaakt is het ontwerp voor een babykaartje. Dat ik dat heb mogen illustreren vond ik wel echt een eer. Dat is namelijk één van de meest bijzondere gebeurtenissen in iemands leven en dat ik dat dan mag vormgeven vind ik een mooi gevoel.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Blijven illustreren en met mode bezig zijn, dat zijn wel echt twee passies die ik super leuk vind om te combineren! 

Naast mijn werk bij Funkie House heb ik Studio XO opgezet samen met Naomi Fijten. Dit is een creatief bureau gespecialiseerd in Grafisch Design, Illustratie, Styling en Creatieve Concepten.
Onze Instagram is de moeite waard om te bekijken: weare.studioxo, hier staat ons werk op. De prints die daar te zien zijn worden ook te koop aangeboden.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/rachel.spanjersberg/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: