Fotografie Mode

Interview met een fotograaf: Cindy van der Werf – Een huwelijk tussen glamour en vintage

Niet genoeg geduld hebben om 'mooi en perfect' te tekenen heeft ertoe geleid dat Cindy haar weg vond in fotografie en de droomwerelden in haar hoofd tot leven kan wekken.

De 25e jarige Cindy van der Werf studeert aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ze is mode- en portretfotograaf met een voorliefde voor kleurrijke styling, vintage shoppen en vrolijke prints.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

Sinds mijn kindertijd ben ik al creatief bezig. Van verven tot knutselen en van tekenen tot plaatjes knippen. Ik ben heel erg praktisch ingesteld en heb weinig geduld om bijvoorbeeld ‘mooi en perfect’ te tekenen.
Toen ik mijn eerste spiegelreflexcamera kreeg voor mijn verjaardag ben ik van alles gaan fotograferen. Het begon bij veilige dingen zoals spulletjes in mijn kamer of bloemen in de tuin. Later kreeg ik steeds meer interesse in portretfotografie en wilde ik mijn passie voor mode combineren met fotografie.
Ik heb altijd veel moeite gedaan om er met leuke kleding goed uit te zien maar ik heb nooit de intentie gehad om stylist te worden.
Ik wil het beeld maken zoals ik dat in mijn hoofd heb, als het ware mijn eigen droomwereld in een reeks beelden met mijn eigen kleurrijke sausje eroverheen neerzetten.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Wie, de fotografen: Marc de Groot, Inez & Vinoodh en Carmen Kemmink.
Wat: Beelden die ik tegenkom in magazines of op internet, mijn persoonlijke gedachtes en dingen die ik heb meegemaakt.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Privé: Vakantie shots met een wegwerpcamera in Valencia.
Portfolio: Beauty shots met één model in het thema: ‘Rainbow make-up’.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik wil heel graag voor mezelf beginnen. Ik wil veel samenwerkingen aangaan met getalenteerde modellen, visagistes en stylistes. Ik vind het altijd fijn om van elkaar te kunnen leren en elkaar te inspireren met ieders’ visie.
Het liefst zou ik voor magazines als Elle en Vogue werken en voor toffe modemerken als Levi’s en Vans.

Ik ben tevens iemand die het leuk vind om verschillende dingen te ondernemen dus ik zou het ook leuk vinden om iets met mijn liefde voor vintage te doen. Bijvoorbeeld een eigen webshop starten met ingekochte vintage kleding en opgeknapte interieur pareltjes.

Benieuwd naar meer?

https://www.cindyvanderwerf.com/index.php/en/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: