Cultuur

Pleinbioscoop 2019: Onvergetelijke filmavonden onder de Rotterdamse sterrenhemel

Voor €6 zit je met je klapstoel op het plein in Museumpark, waar van 7 t/m 25 augustus 19 filmavonden in de buitenlucht worden gehouden.

Pleinbioscoop vertoont al sinds 1987 films. Ze zijn ooit begonnen op het Schouwburgplein en daarna verhuisd naar Museumpark. Tijdens de bouw van de parkeergarage onder het park zaten ze een paar jaar op de Lloydpier, maar gelukkig is Pleinbioscoop weer terug in het vertrouwde centrum.

Op vrijdag 26 juli organiseert Pleinbioscoop samen met Bird een speciale avond in Garden of Bird bij de boogjes. Femi Kuti, zoon van Fela, is in Rotterdam wegens het concert Rotterdam Unlimited. Ter ere van deze gelegenheid vertonen ze de avond voor het concert de documentaire Finding Fela uit 2014. Na de film kun je door naar Transistor Rhythm, waar de lekkerste afro-, disco- en houseplaten van Afrika worden gedraaid.

Na dit spectaculaire feestje wordt begin augustus het Pleinbioscoop 2019 seizoen afgetrapt op woensdag de 7de. Vanaf dan is het elke avond genieten geblazen t/m zondag 25 augustus.

Het programma is bekend en ziet er als volgt uit:

Tickets kunnen besteld worden via de website:

http://pleinbioscooprotterdam.nl/programma

XOXO – Kim Longwood

Foto’s zijn eigendom van Pleinbioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: