Cultuur

RUNDFUNK: Neerlands Hoop prijswinnaars 2018 komen terug met een nieuwe theatershow om over te rouwen

Wie houdt er nou niet van schrijnende buikkramp, tranende ogen en spastische reacties op uitspraken die net iets te ver gaan?

deFINERTHINGSclub was er vorig jaar bij… die rauwe, botte, hilarische eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen. ‘In jaren niet zo hard gelachen, man’, was de uitspraak die na de show meerdere malen van de tong rolde.
Groot gelijk dus dat het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) tientallen lovende recensies ontvingen. Tickets vlogen de deur uit en vervolgens wonnen ze de Neerlands Hoop 2018.
Volgend seizoen (dat is al bijna!) komen de mannen terug met hun nieuwe theatervoorstelling Todesangstschrei.

De mannen schrijven op hun website:
‘Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De alles beklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

Foto door Corbino

De eerste voorstelling Wachstumsschmerzen ging over de pijn van het opgroeien. Als opvolging hierop storten de mannen van Rundfunk zich in hun tweede voorstelling Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood.
Hopelijk wordt dit net zo vermakelijk en tenenkrommend als we gewend zijn van Tom en Yannick.

Benieuwd naar meer?

http://www.rundfunk.sexy/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: