Fotografie

Interview met een fotograaf: Roselyn van Leeuwen – De dochter van een schilder weet pas echt wat mooie beelden zijn

Roosje schiet prachtige foto's van architectuur, natuur en mooie vrouwen. Ze gebruikt krachtige kleuren en speciale effecten die een indruk achterlaten.

De dame met vele namen. Roselyn Christine van Leeuwen, of, zoals de meesten haar kennen: Roos, Roosje, Rozy, is video- en fotograaf van beroep. Ze schiet campagnes voor sieraden merken, is een ster in productfotografie, maar kan eigenlijk gewoonweg alles mooi op beeld zetten.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

De passie voor beeld in het algemeen is al heel vroeg ontstaan. Mijn vader is kunstschilder en heeft altijd zijn atelier aan huis gehad. Toen ik klein was heb ik heel wat schilderijen zien ontstaan, met allemaal verschillende kleuren en onderwerpen. Hij schilderde heel natuurgetrouw, maar altijd met een kleine twist, die je pas ontdekte als je goed keek. Bijvoorbeeld een stadsgezicht van Rotterdam met veel verkeer in de straten, en dan opeens zie je dat er krokodillen ‘zwemmen’ in het asfalt.
Ik ben nog steeds gek op zijn werk en hij heeft mijn ogen geopend voor het creëren van beeld. Ik zie mijn digitaal beeld als een snellere, moderne vertaling van het vakmanschap van mijn vader als kunstschilder.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Mijn vader staat met stip op nummer 1.
En op nummer 2: Natuur in combinatie met architectuur. Ik houd ontzettend veel van de fijne lieflijkheid en de kleuren van de natuur, maar daarnaast ook van grof brutalisme (een stroming binnen de architectuur die is ontstaan vanuit het modernisme). Ik geniet van een goed ontworpen blok beton.
Op nummer 3 staat alles en iedereen op Instagram. Heerlijk om al die mooie beelden en creativiteit voorbij te zien komen. 

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Dat was eergisteren. Een shoot voor een ‘spiraalsnijder’, hahaha. Je weet wel, zo’n ding waarmee je al je groentes in mooie plakjes of spaghetti slierten kunt snijden. Niet het meest inspirerende object, maar toch houd ik ervan om ook dit soort dingen te fotograferen. Dan kan ik heerlijk knutselen aan een mooie setting in mijn studio. Ik doe het net zo graag als een fashion shoot.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Geen idee. Ik ben in mijn leven al zo vaak geëvolueerd in richtingen die ik niet had kunnen voorzien. Ooit ben ik begonnen als Bouwkundig Ingenieur op een architectenbureau, nu heb ik mijn eigen fotostudio. Over 10 jaar run ik misschien een opvanghuis voor katten? Who knows right? Als ik maar geniet van wat ik elke dag weer mag doen, dan ben ik blij.

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/studio_rooselyn/
&
https://www.instagram.com/roosjevanleeuwen/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: