Cultuur Kunst Mode

Kunsthal Rotterdam: Thierry Mugler – Couturissime

Vol trots presenteert de Kunsthal Rotterdam dit najaar het allereerste retrospectief van Thierry Mugler, een primeur voor Europa.

De tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, geïnitieerd en geproduceerd door het Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) in samenwerking met Clarins Group en Maison Mugler, volgt de carrière van de uitzonderlijke creatieve geest Mugler. De man die al sinds de jaren 70 een revolutie in de mode teweegbrengt met zijn morfologische en futuristische stijl, eveneens als zijn glamoureuze, sculpturale en elegante silhouetten.

Kunstal Rotterdam vertelt:
“In een spectaculair tentoonstellingsontwerp zijn meer dan 150 outfits uit de periode tussen 1977 en 2014 te bewonderen, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn nooit eerder getoonde accessoires, toneelkostuums, video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien evenals 100 werken van de grootste hedendaagse kunstenaars en modefotografen.

“De tentoonstelling is samengesteld door curator Thierry-Maxime Loriot, onder leiding van Nathalie Bondil, algemeen directeur en hoofdcurator van het Montreal Museum of Fine Arts.

DE MAN, THE LEGEND

Thierry Mugler was op vrijdag 11 oktober aanwezig in de Kunsthal voor een pers bijeenkomst waar hij zijn vreugde over de tentoonstelling met menig liefhebber deelde.
Op de vraag wat zijn drijfveer voor het maken van zijn unieke en prachtige creaties (voornamelijk voor vrouwen) is gaf hij het antwoord wat je tegelijkertijd verwacht, maar waar je ook van onder de indruk bent:
“We need beauty in this world, we need to fight for beauty in any type of way. A voice, a look, an attitude. This is the most honest connection between people. I am inspired by women who are fighters, because this world is beautiful, even more so than we know.’

Wat is de gedachte achter de Mugler parfum Womanity?

Thierry: “The perfume should smell like you want to eat the person wearing it. I think when you love somebody you want to eat them.

De tentoonstelling is op zondag 13 oktober van start gegaan en is tot 8 maart 2020 te bekijken. Dit is er één om echt, maar dan ook écht, niet te missen. Als je nog steeds lyrisch bent over de Jean Paul Gaultier tentoonstelling uit 2013 dan wil je dit seizoen gegarandeerd nieuwe herinneringen voor het leven maken tijdens een bezoek aan Thierry Mugler: Couturissime.

Benieuwd naar meer?

https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/thierrymugler/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: