Kunst

Interview met een kunstenaar: Dewi Plass – Surrealistische werelden met dieren in de hoofdrol

Dewi ziet zichzelf het liefst als professioneel dagdromer, die sinds vier jaar haar werk wereldwijd mag delen met anderen.

Ze heeft een eigen stijl die betoverend is, ook wel uniek in zijn soort te noemen. De volledigheid van haar hart gaat schuil achter de schilderijen die Dewi maakt en dat is in het eerste oogopslag meer dan overduidelijk.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Passie en urgentie gaan voor mij hand in hand. Ik voel dat ik de ideeën die in mijn hoofd ronddwalen tot iets tastbaars moet maken. Het is dit tastbare wat ik vervolgens met anderen kan delen. Dit heeft mij – in de relatief korte tijd dat ik schilder – zoveel mooie, dankbare ervaringen gebracht, waarin mijn werk betekenisvol is geworden voor anderen. Ik zie mijn schilderijen dan ook niet als een eindproduct, maar eerder als een begin van een verhaal. En een bijdrage leveren aan deze verhalen, dat is mijn echte passie.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen? 

Zonder buitengewoon clichématig te klinken, is mijn grootste inspiratiebron toch wel het dagelijks leven. Voor mij is dit enerzijds gestoeld in een andere passie: muziek (bezoeken van shows), en anderzijds de natuur om mij heen. Ik probeer hierin elke vorm van vanzelfsprekendheid te vermijden, waardoor alles bijzonder kan zijn op zijn eigen manier. Zo ontstaan de meeste ideeën, eigenlijk altijd spontaan.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het? 

Ik ben momenteel bezig met het afronden van een aantal projecten. Een katten-portret, een ander ‘vrij’ schilderij in opdracht en een aantal kleine schilderijen voor Small Wonders – een group-show in Philadelphia. Vier jaar geleden was Small Wonders ook de eerste expositie waar ik aan deel mocht nemen, dus het is wel weer bijzonder dat ik ook nu hier een bijdrage aan mag leveren.

Welke toekomst zie je voor jezelf? 

Ik hoop nog veel meer te kunnen creëren en te groeien als kunstenaar. Het kunstenaarschap leert me veel over ambacht (ik heb geen kunst opleiding genoten dus ik blijf dingen ontdekken). En ook over het runnen van een bedrijfje (want ik schilder nu full-time, dit is mijn enige bron van inkomsten), maar misschien leert het me nog wel het meest over mijzelf.

Benieuwd naar meer?

https://www.dewiplass.com/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: