Cultuur Kunst

GLOW Eindhoven: Het jaarlijkse festival waar lichtkunst centraal staat keert in november terug naar dé lichtstad

Dit jaar wordt Eindhoven voor de veertiende keer een waar sprookje vol kunstwerken gemaakt van licht die bijna zeker te zien zijn vanuit de ruimte.

GLOW is een kunst festival met licht als focus. Het wordt op verschillende locaties in Eindhoven gehouden, verbonden door een looproute. Er doen 35 beroemde nationale en internationale lichtkunstenaars mee, die stuk voor stuk indrukwekkend werk maken. Naast de licht kunstwerken en veel andere activiteiten ontwikkeld door de internationale kunstenaars zijn er ook innovatieve en unieke werken te zien gecreëerd door talent uit Eindhoven.

Dit jaar vindt GLOW plaats van 9 t/m 16 november en het festival is gratis te bezoeken. Het thema van 2019 is Living Colors.

In 2017 stond The Source centraal, in 2018 was dat Shadows & Light, nu is het tijd voor Living Colors, het laatste deel van de tryptic.
Tijdens deze editie haalt GLOW licht vanuit de bron. Wat gebeurt er wanneer we het lichtspectrum uit elkaar trekken? Welke kleuren zien we en waar brengen ze ons? En misschien wel de meest belangrijke vraag, wat is de relatie tussen de kleur en de lichtbron?
Het thema is voorgelegd aan de kunstenaars, ze hebben dit op eigen wijze doorgevoerd in hun kunstwerken.

Benieuwd naar meer?

https://www.gloweindhoven.nl/en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: