Culinair

Restaurant Golden Temple: Vegetarisch genieten van een Indiase keuken in Amsterdam

Voor wie even op reis wilt om te proeven van de smaak van India, maar dat gewoon op een doordeweekse avond in Amsterdam doet.

Restaurant Golden Temple is vernoemd naar de beroemde Sikh tempel in Amritsar in het noorden van India. Deze tempel heeft 4 deuren die symbool staan voor het feit dat iedereen hier – met welke religie dan ook – altijd welkom is. Daarnaast wordt er in de Sikh tempel één van de grootste keukens ter wereld gerund, waar de 100.000 bezoekers die hier dagelijks komen van een gratis vegetarische maaltijd mogen genieten.

Het restaurant vertelt:
“De weg van de Golden Temple in India naar ons restaurant in Amsterdam loopt via yoga, meditatie en het bewust klaarmaken van (h)eerlijke gerechten die eenheid in lichaam en geest bevorderen.”

VEGETARISCH & VEGANISTISCH MENU

Bij Golden Temple wordt er geen gebruik gemaakt van vlees, vis of eieren. Ze koken alleen met groenten, fruit, granen en bonen en soms melkproducten in de lacto-vegetarische recepten. Golden Temple probeert hun gerechten zoveel mogelijk aan te passen aan de echte behoeften van het menselijk lichaam. Daarom hebben ze nu ook een aantal rauwe gerechtjes op de menukaart staan, zoals bijvoorbeeld de Rice Paper Rolls met groenten, tempeh en pittige satésaus.

Voedzaam eten in een restaurant met warme tinten en kleurrijke muurschilderingen doet wat met je. Zoals ze zelf aangeven draait de keuken van Golden Temple om het lichaam voorzien van gezonde voeding. Dit komt sterk naar voren tijdens het delen van de Flavours of India sharing platter. Rijkelijk met groenten gevulde gerechtjes als Linzencurry, Saag Paneer, Chana Masala en Korma (gele curry met kokos) knuffelen de maag na elke hap.

MEER DAN ALLEEN EEN RESTAURANT

Golden Temple serveert lekker eten, maar daar blijft het niet bij. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor lichaam, geest en ziel. Zo zijn er vaak Kirtan workshops te volgen, kun je aansluiten voor een yogales en op vrijdag wordt er live muziek gespeeld.

Benieuwd naar meer?

https://www.restaurantgoldentemple.com/

XOXO – Kim Longwood

Fotografie door Cindy van der Werf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: