Kunst

Interview met een kunstenaar: Naomi King – De creatieve duizendpoot van Rotterdam

De prachtige illustraties van Naomi grijpen meteen de aandacht, maar deze talentvolle dame kan nog veel meer dan tekenen en schilderen.

Naomi Rozalina King noemt zichzelf creatief ondernemer, en terecht. Ze is namelijk illustrator, grafisch ontwerper en muralist. Maar daar blijft het niet bij. Naomi is ook Dj, event organisator en (workshop)docent in ondernemerschap, marketing en timemanagement, digitale media en beeldende kunsten. Wow!

Waar komt de passie om te creëeren vandaan?

Dit komt vanuit mijn jeugd. Enerzijds omdat ik streng christelijk ben opgevoed en ik heel veel idyllische en romantische illustraties te zien kreeg vanuit de kerk, waardoor ik volledig afdwaalde naar een ideale wereld. Anderzijds omdat ik uit een groot gezin kom dat arm was en ik altijd probeerde om op een creatieve manier (stiekem voor mijn moeder) aan centjes te komen door middel van knutselclubjes en tekenclubjes, zingen met mijn kat in poppenkleertjes in het winkelcentrum of het organiseren van kindermarkten.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratiebronnen?

Alphonse Mucha, J. C. Leyendecker, Gustav Klimt, Audrey Kawasaki en Bicicleta Sem Freio. Maar ik haal ook inspiratie uit comics en mijn lieve vriend Bob (@bobvandeveen op Instagram) is momenteel mijn grootste muse.

Wanneer heb je voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Momenteel ben ik bezig met een grote muurschildering in de oefenruimte van het poppodium CAPSLOCK in Capelle. Het is een symbolische weergave van het universele geluid van de liefde. Ook ben ik bezig met de huisstijl van het Tokologisch restaurant Coco op de Hoogstraat in Rotterdam.
En ik ben mijn eigen identiteit als kunstenaar aan het onderzoeken en aanpassen voor het jaar 2020.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Een mooie en constructieve toekomst. Veel grote werken maken met verschillende mensen in verschillende landen. Mijn plan is om reizen en kunst te combineren. Ik wil mensen in het buitenland benaderen om in ruil voor kost en inwoning hun hotel, restaurant, etc. te schilderen.
En daarnaast ook blijven doceren, dat is voor mij wel echt het perfecte plaatje!

Benieuwd naar meer?

https://www.instagram.com/naomiking010/

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: