Fotografie Mode

Interview met een fotograaf: Evianne Wiegers – Hard aan de weg spijkeren om de top te bereiken

De getalenteerde Evianne schiet foto's die rechtstreeks een magazine in kunnen, of die als campagnebeeld in een warenhuis niet zouden misstaan.

Modefotograaf Evianne Wiegers werkt voor verschillende modellenbureaus en legt regelmatig de collecties van meerdere merken vast. Ook was ze te zien als fotografisch talent in het laatste seizoen van Holland’s Next Top Model.

Waar komt de passie om te fotograferen vandaan?

De passie voor fotografie is al heel vroeg begonnen, want ik had op jonge leeftijd vaak een camera bij me. Ik heb voor een fotografie opleiding een opleiding tot kapper en visagist gevolgd. Daar ontdekte ik nadat wij een boek kregen met de foto’s van de eindresultaten die echt niet mooi was, dat ik veel liever fotografie wil doen, vooral met de focus op mode.

Wat (of wie) zijn jouw grootste inspiratie bronnen?

Dat is natuurlijk Nigel Barker. Ik vind zijn werk echt prachtig en hij reist de hele wereld over om te doen wat hij het liefste doet, fotograferen. Ik ben al op de goede weg, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Wanneer heb je voor het laatst gefotografeerd en wat staat er op die beelden?

Het is niet perse het allerlaatste wat ik heb gefotografeerd, maar toevallig was ik deze week aan het terugblikken naar wat voor jaar 2019 eigenlijk voor me is geweest. Ik heb in 5 verschillende landen mogen fotograferen en daarnaast heb ik aan twee TV programma’s mee mogen werken, waaronder Holland’s Next Top Model.

Welke toekomst zie je voor jezelf?

Ik zie mijn toekomst nog heel erg breed. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen. Ieder jaar merk ik dat er veel leuke nieuwe opdrachten en samenwerkingen binnen komen en als ondernemer wil ik natuurlijk blijven groeien en groter worden. Ik wil blijven doen wat ik nu doe. Iedere week op nieuwe locaties en plekken komen en samenwerken met leuke enthousiaste mensen die net als ik samen tot een mooi eindresultaat willen komen. Daarnaast ben ik gek op reizen, zo heb ik in het nieuwe jaar alweer twee leuke werktrips buiten Europa gepland.

Benieuwd naar meer

https://www.instagram.com/eviannewiegersphotography/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: