Cultuur Kunst

Interview met een grafisch ontwerp duo: Vormlust – Zonder lust geen vorm en zonder vorm geen lust

De ontwerpen van Vormlust zijn niet te missen! De kleurrijke en grafische beelden geven de speelse natuur van de creatieve geest van dit dynamische duo feilloos weer.

Romy & Boyd runnen grafisch ontwerpstudio Vormlust, gesitueerd in Rotterdam. Hun werk typeert zich door opvallend gebruik van kleur en vorm waarmee ze een eigenzinnige stijl laten zien. Vormlust maakt onder andere identiteiten, campagnes, animaties en videoclips voor uiteenlopende opdrachtgevers.

We spraken met Romy over de oorsprong, inspiratiebronnen, huidig werk en de toekomst.

Waar komt de passie om te creëren vandaan?

Boyd en ik hebben beiden een vrije en creatieve jeugd gehad waar we voortdurend bezig waren met tekenen, knutselen en verzamelen. We leerden elkaar kennen op de kunstacademie waar we ongeveer 3 jaar geleden samen afstudeerden. Een docent omschreef ons op een dag als een vormlustig duo. Altijd op zoek naar dingen om te maken en te prikkelen. En het liefst zo opvallend mogelijk. De naam Vormlust werd dan ook vanzelfsprekend de naam van onze grafisch ontwerpstudio. Zonder lust is er geen vorm en zonder vorm is er geen lust. It’s all in the name!
We hebben ons eigen wereldje gecreëerd en dat komt omdat we vanaf het begin af aan ons eigen ding doen. Dat mensen dat leuk vinden is een groot compliment en een reden om onszelf continue te blijven uitvinden.

Wat (of wie) zijn jullie grootste inspiratie bronnen?

Beide zijn we opgegroeid in de jaren 90. Een grote bron van inspiratie met prikkelende en eerlijke televisieprogramma’s. Speelgoed als verrassing in een glinsterende zak chips. De opkomst van dancemuziek waar een jeugdcultuur van gabbers ontstond met trainingspakken vormgegeven als flikkerende snoepjes. Tijdschriften waarin elke week posters verschenen van je favoriete popsterren om je kamer mee te behangen. En natuurlijk de muziekzenders die videoclips uitzonden waar de analoge wereld samen kwam met een prille digitale wereld.

Wanneer hebben jullie voor het laatst iets gemaakt en wat was het?

Onze laatste 2 grote projecten waren die voor het Nederlands Letterenfonds en de Melkweg in Amsterdam.
Voor het Letterenfonds hebben we meegewerkt aan het Slow Writing Lab. Dit project geeft 9 opkomende schrijvers de kans om zichzelf een jaar lang te ontwikkelen. Het resultaat hebben we vormgegeven in een kleurrijk boekje.
Voor de Melkweg hebben we de Amsterdam Dance Event campagne verzorgd. Dit resulteerde o.a. in een opvallende postercampagne door de hele stad die het brede aanbod van muziek liet zien.

Welke toekomst zien jullie voor je?

Een regenboog kleurige toekomst met veel opdrachten, meer vrij werk en de mogelijkheid om onze studio uit te breiden naar meer mensen met toffe ideeën.

Benieuwd naar meer?

https://vormlust.com/
&
https://www.instagram.com/vormlust/?hl=en

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: