Kunst

Kunsthal Rotterdam: Calder Now – Sculpturen en installaties die met zwaartekracht spelen

Tot en met 29 mei 2022 ben je welkom in de Kunsthal voor een sterk staaltje kunstwerk.

In Kunsthal Rotterdam is een tentoonstelling over de invloed van Alexander Calder op de hedendaagse kunst te bewonderen. De tentoonstelling bestaat uit installaties, sculpturen, kunstwerken en performances die alle zintuigen prikkelen. Werken van zowel Calder als internationale, hedendaagse kunstenaars.

Kunsthal: “Alexander Calder (VS, 1898 – 1976) stond aan de basis van een vernieuwende revolutie binnen de moderne beeldhouwkunst. In zijn zoektocht naar het absolute in vorm, beweging en immaterialiteit weet Calder keer op keer de grenzen van zijn sculpturen te verleggen en is hij een inspiratiebron voor opeenvolgende generaties kunstenaars.”

“Naast meer dan twintig werken van Calder, worden er werken getoond van hedendaagse kunstenaars waaronder Olafur Eliasson, Žilvinas Kempinas, Ernesto Neto, Aki Sasamoto en Sarah Sze. Deze kunstenaars worden beïnvloed door Calders belangrijkste artistieke interessegebieden zoals licht en reflectie, beweging, vergankelijkheid en het architecturale.”

De tentoonstelling is gedeeltelijk interactief. Zo staat er een gigantische pooltafel met een vreemd aantal ballen in kleuren die niet helemaal lijken te kloppen (maar toch goed bij alle kunstwerken van Calder passen). Andere installaties vragen om deel uit te maken van het kunstwerk, bijvoorbeeld door er doorheen te lopen of kijken.

Benieuwd naar meer?

https://www.kunsthal.nl/nl/plan-je-bezoek/tentoonstellingen/

XOXO – Kim Longwood

Fotografie door Roberto Magnanini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: