Culinair

The Mayo Sisters: Een ‘Family Business’ – Aan tafel met de zussen (inclusief recept)

"Oh… jullie bestaan echt?" Dat krijgen de Amsterdamse zussen Helen en Martine regelmatig te horen wanneer ze geïnterviewd worden.

Helen en Martine zijn The Mayo Sisters. Echte zussen die in 2014 Chefs & Co begonnen – een ambachtelijke traiteur waar ze jaren met veel plezier hun klanten hebben verwend met huisgemaakte gerechten. Helen en Martine zijn opgegroeid in een warm Amsterdams gezin met veel mooie herinneringen waarbij koken en lekker eten altijd centraal stond.

Foto: Ton van Veen

“In 2016 hebben we ons concept aangepast naar Chefs Poulet & Frites en bij frites hoort mayonaise én die maakten we natuurlijk zelf! Hier is onze liefde voor mayonaise ontstaan.

We hebben met veel liefde nagedacht over ons mayonaise product, zelfs ons logo heeft een kleine verwijzing naar ons familiewapen. Zo houden we het persoonlijk en zijn we als zussen trots op onze culimayo en onze familie.”

Van mayonaise naar culimayo

“Na een aantal ontwikkelingsjaren hebben we in 2018 een bewuste stap gemaakt van mayonaise naar culimayo. Wat het verschil is? Culimayo is mayonaise zonder ei.

Onze prioriteit als productontwikkelaars bestaat uit het behouden van de juiste structuur en de echte Franse mayonaise smaak: romig met een zuurtje. Door in te spelen op huidige trends ontwikkelen wij producten voor de consument van morgen.

Onze culimayo bevat geen dierlijke producten en is dus 100% vegan, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vrij van GMO, zonder extra toegevoegde kleur-en smaakstoffen, bevat géén E-nummers en bevat 15% minder vet, maar wel met de smaak van echte mayonaise: fris en lekker romig.

Dat maakt onze culimayo zo bijzonder, je proeft het verschil simpelweg niet.

Wat je wél proeft is de puurheid. Kortom, plantaardig is net zo lekker.”

Milieu en gezondheid

“We zijn méér dan culimayo producenten. We willen de consumptie van dierlijke producten verminderen. Onze missie is om deze consumptie wereldwijd naar beneden te brengen, dat is goed voor onze planeet én voor de gezondheid van mens en dier. Wij leveren met onze culimayo maar een kleine bijdrage in het grote geheel, maar alle beetjes helpen.

Onze doelgroep let op duurzaam geproduceerd voedsel, houdt van pure smaken, is een bewuste consument, veganist, vegetariër of flexitariër.”

Vier culimayo smaken

 • De Classic culimayo met een authentiek Franse licht zuur, romige smaak.
 • De Truffel culimayo met echte zwarte truffel zonder overheersende smaak. De truffels van The Mayo Sisters worden handmatig geoogst, daarom mogen ze de truffelmayo vegan noemen (dat is uniek). En de truffelmayo is gecertificeerd door V-Label.
 • De Piri Piri culimayo is een eigen kruidenmelange met pittige twist en rokerige nuances.
 • De Aioli is gemaakt van pure knoflookpasta en heeft een fijne, fluweelzachte smaak.

Inmiddels zijn The Mayo Sisters in meerdere landen verkrijgbaar, zijn er nieuwe smaken in ontwikkeling, komt er een vega(n) kookboek aan én wordt er achter de schermen gewerkt aan vinaigrettes; allemaal vegan en suikervrij.

Een kookboek met familierecepten

“Ons kookboek is een logisch gevolg van het delen van onze recepten. Dit doen we al meer dan een jaar elke vrijdag op de socials van The Mayo Sisters.

Veel recepten in het kookboek zijn echte familieklassiekers, die bij ons al jarenlang op tafel staan – omdat we er nou eenmaal geen genoeg van krijgen. Maar we hebben ook een paar gerechten opgefrist volgens de standaarden van de huidige tijd (minder vetten, meer vega) én we introduceren een aantal nieuwe recepten. Zowel vegetarisch als vegan.”

Lasagna Verdure

Lasagna Verdure: lasagna met gegrilde groenten

 • Recept voor 6 personen
 • Voorbereidingstijd: 45 min
 • Bereidingstijd: 30 min + 30 min afbakken
 • Keukenspullen: flinke koekenpan + ovenschaal

  Ingrediënten:
 • 3 courgettes
 • 3 aubergines
 • 1 liter sugo di pomodoro
 • 8 bollen mozzarella
 • 300 gram parmezaanse kaas
 • 2 eetlepels droge oregano
 • 5 takjes verse basilicum
 • 2 pakken (250gr p/st) verse lasagne all’uovo OF verse lasagne vellen

  Recept:
 • Snijd de courgettes en aubergines schuin in plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Gril of bak deze aan beide kanten in een pan. Let op: niet te gaar!
  Zodra ze aan beide kanten mooi bruin zijn leg je ze op het aanrecht op keukenpapier zodat ze goed kunnen uitlekken. Laat ze liggen en afkoelen.
 • Verwarm de oven op 180 graden.
 • Pak een flinke ovenschaal. Smeer de bodem in met een beetje olijfolie en leg de lasagne vellen tegen elkaar aangesloten als bodem. Schenk met een soeplepel een laagje pomodoro saus over de vellen en verspreid de saus. Leg daar bovenop een laagje gebakken groenten tegen elkaar aan. Snij de mozzarella in plakken van 0,5 cm en verspreid deze om en om over de groenten. Strooi er flink wat parmezaanse kaas overheen, eveneens als wat blaadjes basilicum en droge oregano.
  Leg bovenop de eerste laag een nieuwe laag lasagne vellen. Herhaal nu alles (saus, groenten, kaas, kruiden). Als de schaal voor 90% gevuld is (ongeveer 3 a 4 lagen) sluit je af met een laag mozzarella, geraspte parmezaanse kaas, basilicum en droge oregano.
 • Doe de schaal – onafgedekt – in de oven en bak het geheel in 30 minuten af. Let er tussentijds op dat de bovenkant niet te hard gaat (het ligt er een beetje aan wat voor oven je hebt). Dek het anders op het laatst af met wat aluminiumfolie.

Helen: “Deze heerlijke lasagna is in onze familie geliefd bij jong en oud, vrienden, buren en bekenden. Tijdens al onze feestjes staat de lasagna op tafel. Ik leerde hem maken in Sorrento, van de allerliefste Palmira, een Napolitaanse kok. We hebben samen basilicum geplukt, die groeide in het wild, in haar tuin. De blaadjes waren zo groot dat het wel spinazie leek!”

Benieuwd naar meer?

https://www.themayosisters.com/nl

XOXO – Kim Longwood

Kopfoto door Corné van der Stelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: