Culinair

Grace Rotterdam: een restaurant met de flair van de roaring 20’s

Grace, het nieuwe 'Festive Restaurant' in het hart van Rotterdam, is voor iedereen. Je mag volledig jezelf zijn, in al jouw flamboyante kleuren en geuren.

Sterrenchef Marco Prins brengt wereldse smaken naar de Coolsingel in Rotterdam. Tegenover het statige stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door doorgewinterde horecaondernemer Herman Hell. Geïnspireerd door de wereldberoemde restaurants uit Parijs, Londen, Barcelona en Madrid, besloot Herman iets unieks te creëren wat Rotterdam nog niet kende. 

Met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de indrukwekkende keukenbrigade, een weldadig en flamboyant interieur én een A-locatie in het centrum, is Herman daar met zijn nieuwe ‘Festive Restaurant’ Grace ruim in geslaagd.

“Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren,” vertelt Herman over de nieuwe aanwinst. “Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen, alles gebeurt bij Grace met stijl. Of zoals we zelf zeggen: it’s about how.”

Chef de Cuisine Marco Prins

Chef de Cuisine van Grace is sterrenchef Marco Prins. Marco heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel en Oud Sluis, voordat hij besloot zijn geluk te beproeven in New York, waar hij een ster wist te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormden.

Nu is het tijd voor Prins om Rotterdam te veroveren met zijn culinaire talent. Toch zal de kaart voor Grace een andere insteek kennen dan de geijkte sterrenrestaurants: “bij Grace serveren we kwalitatieve gerechten van over de hele wereld. En alhoewel de gerechten verfijnd en uitermate doordacht zijn, vinden we het belangrijk om er voor iedereen te zijn. Onze kaart is daar dan ook op ingericht. Niet alleen een diner met veel gangen is mogelijk, ook voor een klein feestelijk moment ben je bij Grace aan het juiste adres,” vertelt Marco. 

De wereldse smaak van Grace

De menukaart van Grace neemt gasten mee op een reis langs de beste gerechten van verschillende werelddelen. Denk aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of de klassieke caesar salade met een verrassende Japanse twist.

Voor wie groots wil uitpakken staat er ook een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Of start een diner in stijl met Perle Imperial kaviaar met blinis. Toch is een ingetogener genietmoment ook prima mogelijk. Voor een cocktail aan de bar of klein hapje met je geliefde ben je bij Grace ook welkom.

Een plek met allure

Herman staat bekend om zijn gedurfde concepten en prikkelende interieurs. Met het Zalmhuis sleepte hij in 2022 de prestigieuze Entree Award voor ‘Best New Bar and Restaurant’ in de wacht.

Deze uitgesproken identiteit kenmerkt ook het interieur van Grace. Zo komen de wereldse elementen samen in de stijlvolle patronen van de vloeren. Kleuren zijn warm en gedurfd bij elkaar gezocht en de oplettende kijker kan hier veel jaren ’20 elementen ontdekken.

Liselore Holman is verantwoordelijk voor het interieurdesign. Zij heeft al meerdere grote horecaprojecten een verrassende metamorfose gegeven: “het enorme pand aan de Coolsingel was een aantal maanden geleden nog volledig casco, 910 m2 beton. Samen met de beste partijen in het land hebben we er een warme en verrassend flamboyante plek van gemaakt, waarin je even kunt ontsnappen aan de dag. In het interieur komt alles samen wat ons de afgelopen jaren heeft geïnspireerd. Ik kan niet wachten de zaak gevuld met gasten en volledig in bedrijf te zien,” vertelt Liselore.

Benieuwd naar meer?

Ontdek Grace via de website of Instagram.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: