Culinair

Vis aan de kade: restaurant Matelief in de Rotterdamse Oude Haven

In de pittoreske Rotterdamse Oude Haven opent het nieuwe restaurant Matelief. Direct gelegen aan het water met een zonnig terras, uitzicht over de schepen, het Witte Huis én de Willemsbrug.

Matelief is de ultieme Rotterdamse zomerbeleving. Op de iconische locatie Oude Haven komen bekende zeevaarders uit de geschiedenis weer tot leven. Zo hangen er aan de muren opvallende kunstwerken van zeehelden van de hand van kunstenaar Barre VerkerkeDe kunst op de muren is niet de enige connectie met de zeevaartgeschiedenis van Rotterdam. Het restaurant is gesitueerd in het voormalige Maritime Pub. Dé plek waar Rotterdamse zeelui aan de bar hun borrel dronken.

Een restaurant met een verhaal

De naam Matelief doet bij geschiedkenners misschien een belletje rinkelen. Maria Matelief – na haar huwelijk Maria Musch –  werd eind 1500 geboren in Rotterdam. Als weduwe van een haringkoopman en met 7 kinderen, wist ze zich staande te houden in de door mannen gedomineerde scheepvaartwereld.

Woordvoerder Pablo Cortes Garcia: “Het karakter van de Rotterdamse scheepsvaart én dat van Maria Matelief komen terug in het restaurant. Het interieur is gedurfd dankzij de felle kleuren en de gewaagde kunst op de muren. De kaart is stoer, met veel borrelhappen, visgerechten en stevige, bijpassende bieren. Tegelijkertijd is er ook een zachte en vrouwelijke kant; die komt terug in het warme lichtplan, de verfijning van de gerechten en door de ronde vormen van de bar en de banken.”

Zonnig terras aan de Oude Haven

Met een zonnig terras op het zuiden is het goed vertoeven bij Matelief deze aankomende zomer. Direct aan het water gelegen, met een spectaculair uitzicht, is dit restaurant de ideale plek om een middag op het terras te hangen. Maar ook als het minder weer is komt de gast niks te kort. Het splinternieuwe interieur kenmerkt zich door de warme kleuren, comfortabele zithoeken en het lichte hout van de bar. Dankzij slim weggewerkte en innovatieve ledverlichting, is de algehele uitstraling modern en verwelkomend.

Benieuwd naar meer?

Boek een tafel bij Matelief via de website.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: