Cultuur Kunst

Escher in Het Paleis: Dé wereldberoemde Nederlandse graficus

Breng een bezoek aan Het Paleis in Den Haag en laat je verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher.

Ontdek Maurits Cornelis Escher (1898-1972) tijdens de tentoonstelling Escher in Het Paleis. M.C. Escher is een kunstenaar die zich constant bleef verbazen over de wonderlijke wereld om hem heen. Deze wereldberoemde Nederlandse graficus boeit jong en oud met zijn fantasievolle werelden, waarin verwondering en illusie de hoofdrol spelen. Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken uit zijn oeuvre te bewonderen. Deze schitterende prenten worden getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Speelse prenten als inspiratiebron

In museum Escher in Het Paleis staat Eschers ontwikkeling als kunstenaar centraal. Zijn vroege werk bestaat uit prille houtsneden van personen en weergaloze weergaven van natuur en landschappen. In zijn latere werk ontwikkelt hij zijn revolutionaire vlakvullingen, metamorfoses en optische illusies. Zijn speelse prenten zijn een plezier voor het oog en vormen al jaren een rijke inspiratiebron voor wiskundigen, filmmakers en architecten over de hele wereld.

Duik in de geschiedenis van Escher en ontdek de graficus als meester van de metamorfose, de koning van de illusie en de tovenaar op papier.

Op bezoek in een Koninklijk Paleis

Koningin-Moeder Emma (1858-1934) woonde en werkte in dit voormalige paleis vanaf 1901 tot haar overlijden. Ook ontving ze hier haar familie en officiële gasten. Na haar dood hebben ook de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix dit paleis gebruikt. Het ruim twee eeuwen oude pand ligt in het museumkwartier van historisch Den Haag aan het Lange Voorhout, één van de mooiste lanen van Nederland. Het is het enige openbare gebouw in Den Haag waar de oude paleissfeer nog kan worden ervaren.

Benieuwd naar meer?

Breng een bezoek aan Escher in Het Paleis.
Boek jouw tickets vandaag nog.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: