Kunst

BRUTUS Rotterdam: Through Bone and Marrow tentoonstelling

Through Bone and Marrow; de meest gevoelige en ongemakkelijke tentoonstelling tot nu toe in BRUTUS.

Van 2 april tot en met 25 juni presenteert BRUTUS – de Rotterdamse kunstenaarsgestuurde speeltuin – de tentoonstelling Through Bone and Marrow. Op een oppervlakte van circa 6000m2 tonen 20 gerenommeerde kunstenaars nieuwe en alternatieve verbindingen tussen mens, natuur en technologie.

Through Bone and Marrow fungeert als een subtiele wake-up call: de tentoonstelling toont een nieuwe esthetiek met ruimte voor ongemak, imperfectie en de schoonheid van verval. De curator is ‘sfeerverzamelaar’ en stylist Maarten Spruyt. Op zoek naar een weergave van de tijdsgeest slaagt hij erin eenheid in verscheidenheid te creëren.

Nacho Carbonell
Diversity wood branches

Through Bone and Marrow voelt aan als één groot organisme. Bezoekers worden één voor één toegelaten tot het tentoonstellingscircuit en krijgen een welgemeend advies: vergeet je telefoon, vergeet je agenda, beleef de ruimte met al je zintuigen. De tentoonstelling prikkelt je zenuwen, kruipt in je botten, prikkelt je ogen, spitst je oren en laat je achter je neus aan rennen.

Ossip works
in BRUTUS

Er is werk te zien van de volgende kunstenaars:

Zimoun, Maarten Vanden Eynde, Frank Bruggeman, Mirte van Laarhoven, Atelier Van Lieshout, Nick Ervinck, Jan Hüskes, Joris Strijbos, Ossip, Nick van Woert, Maartje Korstanje, Vladimir Zbynovsky, Jan Eric Visser, Nacho Carbonell, Ernest Bessems, Hedwich Rooks , Zhao Zhou, Quintus Glerum en Amrith de Zoete. Dyane Donck Company zorgde voor verschillende geluidscomposities.

Maartje Korstanje – Mus.Jan Cunen
Foto door Gert Jan van Rooij

Through Bone and Marrow: praktische informatie

Data: van 2 april tot en met 25 juni 2023
Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 12:00 tot 18:00 uur
Adres: Keileweg 10, Rotterdam
Tickets: €5 (online of aan de kassa, alleen PIN)
CJP/Rotterdampas: €2,50 (online of aan de kassa, alleen PIN)
We Are Public: gratis

Meer informatie over de tentoonstelling vind je hier.

XOXO – Kim Longwood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: